Diskuse:Severus Snape

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kouzlo této postavy spočívá v její rozporuplnosti, takže hodnocení typu "Snape má duši stejně černou jako jeho hábit" tady nemá co dělat.

"nenávidí Harryho z celého srdce a snaží se mu jakkoliv škodit" první část věty je možná pravda, ale jakkoliv škodit, to je trochu moc. Už v 1. díle zachránil Harrymu kůži, koneckonců.

A ta poslední věta - radši bych Snapea nesoudila. Jen Rowling ví, jak to ve skutečnosti bylo. --Bodlina 21:05, 24. 8. 2006 (UTC)

Nojo, už aby se našel někdo, kdo tohle heslo zgruntu předělá - jenže kde vzít čas a nekrást :( --Gabreta 21:08, 24. 8. 2006 (UTC)
Tak první pokus o trochu předělávek ;) --Gabreta 11:43, 25. 8. 2006 (UTC)

Připadá mi, že se spisovatelka od 6. dílu snaží vytvořený Severusův charakter zvrátit úplně jiným směrem, než rozvíjet ten, kterým ho vedla doposud. Soudím podle jejího výroku přibliž. ve smyslu: "Je velmi deprimující, když fanoušci obdivují postavy, jako je Snape," že jde o nelibost z toho, že spousta lidí má ráda postavu, kterou se rozhodla použít jako předmět pomsty za neoblíbeného učitele z mládí- tudíž o pokus o dodatečné znechucení fanoušků. Což se jí ovšem (v mém případě určitě) nepodaří.

Že Severus vypadá jako netopýr bylo v knihách několikrát zmíněno, ale že se v něj dokáže proměnit... To jsem tam nikde nečetla...