Diskuse:Sýrie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Mossback v tématu „Údajná spolupráce IS a syrské vlády

Co to tady píšete,že křestani jsou v Sýrii znevýhodnování? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.160.43.32 (diskuse)

Děkuji vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Noví přispěvatelé jsou vždy vítáni.--MiroslavJosef 3. 6. 2009, 14:07 (UTC)

Kde autor nabral, že polovica štátneho rozpočt ide na armádu? Že kresťania sú znevýhodňovaní? Že vládne cenzúra? Autor nemá o Sýrii ani poňatia-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 92.52.43.144 (diskuse)

Tak to opravte! --Harold 2. 12. 2009, 20:41 (UTC)

Smazal jsem zmínku o znevýhodňování křesťanů v Sýrii. Netvrdím, že by ve společnosti k žádnému nedocházelo, spíš bych řekl, že muslimové mají v Sýrii tradičně trochu větší rodiny, proto jejich relativní podíl roste. Ze strany režimu však ke znevýhodňování založeném na vyznání nedochází, režim není náboženský (pár zajímavostí: cca před dvěmi měsíci syrské ministerstvo školství dalo výpověď všem zahaleným zaměstnankyním a zpět potom nabírali jen pod podmínkou, že nesmí pracovat zahalené, přitom stejně pohrozila i ostatní ministerstva; nemovitosi Židů, kteří ze Sýrie emigrovali, jsou stále vedeny na původní majitele a nesmí se s nimi nakládat). --Michael 16. 8. 2010, 14:47 (UTC)

Údajná spolupráce IS a syrské vlády[editovat zdroj]

Tento text je v rámci článku pojednávající o Sýrii celkově zbytečně rozsáhlý. Stačila by jedna věta v poznámce pod čarou, navíc dost nevěrohodně zdrojován. Doporučil bych spíše projít relevantní články např. ve Foreign Policy, Foreign Affairs, Stratfor apod. --Mozzan (diskuse) 15. 7. 2016, 07:51 (CEST)Odpovědět

V podstatě s Vámi souhlasím, ale tyto navrhované úpravy článku by podle mých dosavadních zkušeností pouze vedly k další revertační válce (viz Historie verzí stránky „Sýrie“) s jistým nejmenovaným kolegou, který tyto informace do článku vložil. Počkal bych raději na výsledky arbitráže.--Mossback (diskuse) 15. 7. 2016, 15:21 (CEST)Odpovědět