Diskuse:Rozmnožování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chválím dobrý článek. Vysvětlení mých změn:

1) není pravda, že pohlavně se rozmnožující organismy mají dvě pohlaví - mají dvě nebo více pohlaví (tuším, že u hub jich bylo pozorováno až 5 u jednoho druhu)

2) Hydra je česky nezmar a v české encyklopedii jsou česká jména upřednostňována

3) IMHO organismus, který se může sexuálně rozmnožovat, nemůže být dost dobře asexuální, byť je to notorický hermafrodit a jedince nemůžeme rozlišit na pohlaví (tedy pojem asexuální tu je sporný - nezmar je asexuální z hlediska nerozlišitelnosti podle pohlaví, ale není asexuální pokud jde o chování)

4) přesazování = pučení, což je mnohem častější a srozumitelnější termín Cinik 06:07, 3. 6. 2005 (UTC)

Mělo by se tu striktně oddělit vegetativní a nepohlavní rozmnožování, jestli to nějak striktně oddělit jde. --Vojtech.dostal 18:27, 2. 2. 2008 (UTC)
Mám dojem že tady mnoho chybí. Možná by tu mělo být spíš, že je to pahýl. Aspoň co se rostlin týká, je to proklatě pahýlovaté. Ale i tak... Kde jsou významy, použití, symbolika, pohled filosofie, umění, dnešek, minulost, budoucnost, problémy a řešení, evoluční pohled, rizika spojená s jednotlivými druhy rozmnožování a porovnání rizik z různých hledisek atp ? Nebo to někde je? --I.Sáček 29. 8. 2009, 22:15 (UTC)