Diskuse:Robin Hood

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Smazat by byla určitě škoda viz en:Robin Hood, celkové pojetí je ale třeba změnit. Pokusím se ho přes víkend zachránit.--Jid 16:12, 25. 4. 2007 (UTC)

Snad už není třeba v této podobě vyžadovat urgentní úpravu - šablonu jsem odstranil. Jako laik v této oblasti jsem heslo doplnil pouze podle německé Wikipedie s přihlédnutím k anglické. Najde-li se ochotný kulturní antropolog, ať, prosím, vedle žádoucího rozšíření hesla vybere z literatury na sesterských Wikipediích nejpříhodnější knihu a uvede ji do literatury. Není-li ovšem k mání něco českého.--Jid 19:57, 12. 5. 2007 (UTC)

Poznámka k rozdávání uloupeného zlata.[editovat zdroj]

Myslím si, že smazat to slohové cvičení pro 6.třídu (a ještě z období před rokem 89), by vůbec nevadilo. "Aby ještě více naštvali šlechtu, rozhazovali uloupené zlato chudým." - rozuměj, rozházeli v hospodě za chlast. "Šlechta na Robina byla velice rozhněvaná, ale chudý lid ho miloval." - rozuměj, ochmelkové a prostitutky v putykách. Nebo snad někdo, starší 10ti let, naivně věří tomu, že Robin Hood projížděl krajem a obdarovával rolníky, kteří se dřeli na polích ??? 85.71.34.191 2. 10. 2008, 08:18 (UTC)