Diskuse:Robert Nisbet

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nějak jsem nepochopil, čím je tento člověk významný, že mu zde byl založen článek. Aby bylo jasno: já nezpochybňuji jeho významnost, jen je mi líto, že si nemohu přečíst, čím vynikl, proč jej kolegové uznávají nebo naopak, jestli je to osobnost v jistém smyslu kontroverzní atd. Zatím článek vypadá jako výpis z telefonního seznamu nějaké vysoké školy. Je to něco ve stylu: "Albert Einstein byl fyzik". Asi musel zakladatele článku něčím zaujmout, když mu věnoval svůj čas a úsilí na založení článku ve Wikipedii. Jako příklad lze uvést, že u Alberta Einsteina by tedy muselo být napsáno alespoň to, že vymyslel teorii relativity.

Když někdo někde narazí na nějaký text, kde je zmínka o Robertu Nisbetovi, dozví se z české Wikipedie základní význam o tomto člověku? V článku se praví, že "RN byl americký sociolog a vysokoškolský pedagog" - těch byly a jsou jistě minimálně tisíce. Dále čteme: "Vyučoval například na University of Arizona, University of California, Berkeley, Columbia University či University of California, Riverside." Co nám to říká? Nic. Jiní učili zase například na univerzitách A, B a C. A nakonec je uveden seznam jeho prací - ovšem jestli jde o články či knížky, to se čtenář nedozví.

Bylo by tedy dobré doplnit, čím vynikal a případně něco udělat s dílem. Nebylo by od věci doplnit případné české prameny, jsou-li. Článek je zcela bez zdrojů, ani ve shrnutí nebyla o zdrojích žádná zmínka. --Luděk 13:07, 5. 12. 2007 (UTC)

Jako základ současná podoba stačí, základní informace se tam každý dozví. Každý má také šanci heslo doplnit, tak ostatně Wikipedie funguje. Článek je kompilací inspirovanou heslem na anglické Wikipedii a několika online zdroji v angličtině a češtině na které jsem narazil. Pokud by někdo měl pochybnosti o konkrétním obsahu, patřil bych mezi ty, kteří by se snažili doplnit zdroje informací. --Dezidor 18:13, 7. 12. 2007 (UTC)