Diskuse:Prohibice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Atlanta 1885[editovat zdroj]

Slovenský článek sk:Coca-Cola obsahuje nezdrojovanou zmínku o tom, že prohibice v Atlantě (či snad celé Georgii) roku 1885 byla příčinou vzniku Coca-Coly v roce 1886. Nějak se mi to nezdá, protože podle jiných informací první verze Coca-Coly obsahovala víno, ale nedalo by se to ověřit? --ŠJů 16. 2. 2011, 05:35 (UTC)

Anglicka wiki rika, ze puvodni recept byl zalozen na kokovem vine. Roku 1886, kdyz zacala prohibice v Georgii, museli to vino na cas nahradit sladkym syrupem. Nakonec celonarodni prohibice si vyzadala, aby to vino bylo znovu vynato. V.B. (diskuse) 21. 9. 2012, 02:16 (UTC)
Jo este neco. Ta Georgijska prohibice z toho roku se vztahovala jen na Atlantu a Fulton County. Cili ti vyrobci meli behem te mistni prohibice dva recepty. Kokain obsahovala Coca Cola az do roku 1903, a dodnes jsou listy koky pouzivane pro chut (bez drogy). Puvodni recept taky obsahoval orech kola (kafein). Nikdo nevi kdy presne ten recept zacal, neb jeden z pozdejsich majitelu spalil vsecky historicke dokumenty. V.B. (diskuse) 21. 9. 2012, 02:30 (UTC)

V některých islámských a buddhistických státech...[editovat zdroj]

"Omezený přístup k alkoholu platí i v některých islámských a buddhistických státech. Tato náboženství se neslučují s konzumací alkoholu, a tak omezení platí de facto jen pro cizince."

Tak tohle se mi nějak nezdá, konkrétně se jedná o tu druhou větu, protože všichni věřící v tato náboženství nedodržují všechny jejich zákony, jedná se o pokryteckou morálku a konzumace alkoholu tam není výrazně neobvyklím jevem.--78.45.51.218 15. 8. 2012, 19:28 (UTC)

Odstranil jsem 2. větu. --Jvs 15. 9. 2012, 09:27 (UTC)

Severské státy[editovat zdroj]

Bohužel, tahle sekce je hodně nepřesná, zavádějící až nepravdivá. Zatím jsem označil, až budu mít čas, zkusím to napravit. Miraceti 15. 9. 2012, 09:21 (UTC)


Prohibice ve Spojených státech amerických[editovat zdroj]

Dobry den, v clanku som nasiel vetu "Prohibice úplně skončila v roce 1933 v situaci, kdy v USA bylo 3× více tajných barů než v roce 1919." Podla inych zdrojov je v 30 alebo vyse 40 texaskych okresov ciastocna prohibicia alebo plati "suchy zakon", cize niekde v USA prohibicia uplne neskoncila ako tu pisete (aj ked niekde to moze znamenat naozaj iba obmedzenie predaja, ci zakaz pitia na ulici, atd). Napr. v hesle o LLane Estacade: "Prohibice, která byla uzákoněna v roce 1933 je dodnes dodržována ve více než čtyřiceti texaských okresů, většina z nich je v oblasti Llano Estacado" http://cs.wikipedia.org/wiki/Llano_Estacado Prohibition did not end on the Texas Plains in 1933 with repeal of the Eighteenth Amendment to the United States Constitution, but continued for years at the county level. Even in 2010, some forty Texas counties, most in the Llano Estacado, remain officially "dry" to the sale of Alcoholic beverages. "http://en.wikipedia.org/wiki/Llano_Estacado" Pri nejakom okrese Bailey v Texase zasa pisu: Bailey County is one of 30 prohibition or entirely dry counties in the state of Texas. http://en.wikipedia.org/wiki/Bailey_County,_Texas