Diskuse:Philippe Henriot

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek je třeba upravit do standardní podoby pro biografický článek, wikifikovat a dle mého názoru přeformulovat. Některé věty vyznívají příliš tendenčně. --Zirland 10:35, 25. 2. 2006 (UTC)

Co je podle Vás prosím tendenční? --Tintin 11:48, 25. 2. 2006 (UTC)
On možná kolega Zirland trochu nešťastně zformuloval svou námitku, ale já také cítím jako problematické slovo "štvát" ve větě "Henriot nejvíce štval proti Pierre Dac a Maurice Schumann" nebo "stal se hlásnou troubou Radia Paris". Přece jen si ještě někteří pamatujeme "štvavé imperialistické vysílačky", takže slova "štvát" a "hlásná trouba" nepovažujeme za nezaujatá, bereme je za propagandistická. Nešlo by to tedy zkusit poněkud přeformulovat? A některé ty věty moc česky neznějí, je z toho cítit, že se jedná o překlad. --Luděk 12:54, 25. 2. 2006 (UTC)
je to překlad. upravte to, ztratil jsem cit pro češtinu. --Tintin 14:41, 25. 2. 2006 (UTC)
Když to je překlad, měl byste to při ukládání uvést do shrnutí editace, třeba "překlad z fr Wikipedie" nebo "podle fr Wikipedie" (za předpokladu, že článek se jmenuje stejně a je propojen s originálem pomocí interwiki). Tedy předpokládám, že jste to překládal z francouské Wikipedie, v anglické nebylo spojení "guerre des ondes". Také by příště bylo dobré převzít i data narození a úmrtí. Mohl byste ještě doplnit výslovnost? Já francouzske neumím, takže nevím, jestli mám číst třeba [filip enriot] nebo nějak úplně jinak. --Luděk 15:39, 25. 2. 2006 (UTC)
něco bylo podle francouzské, část podle německé. výslovnost je "filip ánryjó", no ale takhle se to asi nezapisuje, nejsem žádný fonetický slovník. --Tintin 18:39, 25. 2. 2006 (UTC)