Diskuse:Petra Kvitová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tenisová kariéra[editovat zdroj]

Pokud vím, tak na anglické Wikipedii je o tenisové kariéře Petry Kvitové mnohem více než zde. Nechci dosavadním autorům brát jejich téma, ale navrhuji článek rozšířit o roky 2008 a 2009, což by dalo úplný přehled, jak se Petra stala tou skvělou vítězkou Wimbledonu 2011. Je to třeba opravdu náležitě ocenit. Už také proto, odkud Petra pochází - z nenápadného, prostého domu v malém moravském městečku Fulnek, nikoliv např. z Los Angeles nebo Miami. Mimochodem, většina nejlepších světových tenistek je dnes slovanského původu, včetně Wozniacké, zjevně původu polského, a Jarmily Gajdošové. Je mezi nimi hodně Rusek, ale i dalších, např. Andrea Petkovič žijící v Německu. Kde jsou dnes Američanky kromě stárnoucích sester Williamsových? Nějak se jim nechce dřít, raději poletují po zábavách. Nebo kde jsou samotné Angličanky, kdy naposledy vyhrály svůj vlastní slovutný Wimbledon? --Zbrnajsem 11. 7. 2011, 16:24 (UTC)

Jako zakladatel článku o P. Kvitové můžu pouze říct: nic ti nebrání v rozšíření, edituj s odvahou!--Senimo 11. 7. 2011, 20:02 (UTC)
Princip Wikipedie spočívá v jediném: „Nikdo nic neudělá za Tebe,“ takže jsi mohl článek rozšířit sám, případně požádat jiného wikipedistu, aby se o to pokusil. Moc nerozumím, proč zde popisuješ nesouvisející věci s článkem, které patří spíše na blog. --Kacir 15. 7. 2011, 09:53 (UTC)
To, jak hrají/nehrají Angličanky či Američanky IMHO s článkem vůbec nijak nesouvisí, pokládám to za jalové výkřiky do tmy. Stejně tak úvahy o tom, že zrovna momentálně jsou na tom možná o trochu lépe děvčata slovanského původu - bez zdrojů je to jen a jen vlastní výzkum (ostatně tenis se hraje ve všech zemích světa a dobrých hráček jsou jistě tisíce). Takže dost pochybuji. MiroslavJosef 15. 7. 2011, 10:15 (UTC)

S potěšením konstatuji, že krátce po mé výzvě byl článek několika sportu znalými uživateli rozšířen a doveden do velmi dobré podoby. Milý MiroslavJosef, že jsou Rusky a jiné ženy slovanského původu v současné době v tenisu velmi úspěšné, je naprosto zřejmý fakt. Není zapotřebí od toho odvádět pozornost. --Zbrnajsem 16. 7. 2011, 16:06 (UTC)

Žádnou pozornost nikam neodvádím, jenom trvám na tom, že jakékoliv podobné tvrzení je ve Wikipedii vždy opřít o zdroje a nespekulovat mimo téma článku - což se zde zjevně stalo - jde zjevně o Váš vlastní osobní názor, který je z hlediska Wikipedie neparosto nezajímavý. ** Nejsem hlupák a velmi dobře vím, kolik má Rusko výborných tenistek a stejně tak vím kolik jich máme v České republice (momentálně asi tak okolo 10), nicméně jakékoliv spekuace na téma tenistek slovanského původu pokládám za zavádějící a ničím nedoložené (pominu-li fakt, že s článkem jako takovým toto téma nemá vůbec žádnou souvislost - nepatří sem). MiroslavJosef 17. 7. 2011, 10:26 (UTC)

Mezi prvními 100 nejlepšími tenistkami světa podle řebříčku WTA k 11. červenci 2011 je sedm Češek. Jejich pořadí je následující: 7, 31, 36, 42, 44, 53, 62. Počet tenistek USA (skoro 30x tolik obyvatel jako Česko) mezi prvními 100 je šest, a jejich umístění je: 30, 34 (Venus Williams), 68, 90, 99, 100. To je výmluvná statistika. V letošním finále Fed Cupu v Moskvě se střetnou Rusko a Česko. Doufejme, že Petra Kvitová bude moci nastoupit za ČR. --Zbrnajsem 17. 7. 2011, 12:43 (UTC)

Jenže nejde jen o Američanky ale o Francouzky, Italky, Belgičanky, Číňanky, Japonky, Argentinky a další národnosti (to Slovanky asi nesou) - stále dlužíte vysvětlení jak toto vše souvisí s Petrou Kvitivou osobně - IMHO vůbec nijak. Váš diskusní příspěvek sem z tohoto důvodů vůbec nepatří MiroslavJosef 18. 7. 2011, 09:56 (UTC)

K tomu ovšem musím dodat, že jsem to byl já, kdo jako první zahájil diskuzi o Petře Kvitové, a mým primárním cílem bylo upozornit na to, že v článku by bylo možno zohlednit také roky 2008 a 2009. To se pak stalo, zásluhu na tom už nemám. Takže není třeba se do mne opírat kvůli několika větám navíc, a už vůbec ne tvrdit, že můj celý první příspěvek "sem" nepatří. Vy, pane kolego MiroslavJosef, také rád obšírně diskutujete, a to právě zde. Nevím, proč máme být ve při ohledně tématu, který nás oba těší. Jak jsem napsal do shrnutí: Kdo zahájil diskuzi, nemůže z ní být ex post vyloučen. -- Zbrnajsem 22. 7. 2011, 20:41 (UTC)

Ještě drobnost - patří sem i deblový žebříček, kde jsou uvedeny další úspěšné české tenistky, ze hry není (alespoň myslím) ani Nicol Vaidišová, která se stále ještě může vrátit - našich nejúspěšnějších tenistek je tedy zhruba deset. Faktickou souvislost s Petrou Kvitovou toto mé konstatování nemá ovemže vůbec žádnou. MiroslavJosef 18. 7. 2011, 10:05 (UTC)
STOP CHAT Wikipedie není diskusní fórum, respektujte to, prosím. Děkujeme za pochopení. STOP CHAT

Omalovánky[editovat zdroj]

Opravdu by nešlo něco udělat s těma barvičkama u výsledků finálových zápasů na turnajích?? Mě osobně to rve oči, je to naprosto nepřehledné a strakaté, nedá se v tom orientovat.--LV-426 30. 10. 2011, 21:15 (UTC)

Zajímalo by mě, odkud se vzal ten internetový údaj 183 cm. Petru jsme vlastnoručně měřili s kolegy na podzim 2011 a má přesně 181,0 cm. Bylo to před polednem po tréninku, takže silně pochybuji, že těch 183 cm by měla i po ránu. Centrum99 7. 1. 2012, 10:26 (UTC)

Pane kolego, to ale trochu zavání kolizí s pravidlem Wikipedie:Žádný vlastní výzkum. Nejlépe by bylo dodat sem údaj z nějakého oficiálního zdroje. Díky--Feťour 7. 1. 2012, 10:38 (UTC)
To je, alespoň myslím, jiný problém - výška každého člověka během dne kolísá, mění se, největší je ráno, nejmenší obvykle večer, a mohou to být i ty 2 cenťáky. Já bych se o toto příliš nepřel. Každopádně je na ženu dost vysoká, což v kombinaci s leváctvím a dobrou povahou dělá své. MiroslavJosef (diskuse) 5. 3. 2012, 15:26 (UTC)
Dva cenťáky přes den ano, ale určitě ne za dopoledne..--Quesh (diskuse) 20. 3. 2012, 01:37 (UTC)
... nejsem lékař ani fyzioterapeut, ale mám pocit, že kolísání tělesné výšky je způsobeno meziobratlovými ploténkami, které se během dne natahují a smršťují - má na to IMHO také vliv i tělesná hmotnost, pokud byla Petra silnější (plnoštíhlejší), mohla být IMHO i o trošku menší. MiroslavJosef (diskuse) 5. 3. 2012, 15:43 (UTC)
... ještě mne napadlo - někteří lidé rostou až do 21 let věku - jde také o to, kdy jste ji vlastně tu výšku měřili - Petře bude za tři dny právě krásných 22 let ... MiroslavJosef (diskuse) 5. 3. 2012, 15:50 (UTC)
Nejsem odborník, ale pokud vím, ženy/dívky fyzicky plně dospívají již okolo 17. roku věku. Do 21 let rostou spíš muži/chlapci. --Quesh (diskuse) 20. 3. 2012, 01:37 (UTC)

Tabulka v závěru článku[editovat zdroj]

Nemůžu si pomoct, ale tvrdím, že ta tabulka je k ničemu. Je matoucí (aspoň tedy v současné podobě) a duplikuje údaje již v článku zmíněné. Určitý smysl mi došel až po delším zkoumání. Předpokládám tedy, že prostřední sloupec znamená ocenění (získané Petrou Kvitovou), první sloupec pak její předchůdkyně, třetí pak následovníce. Pokud jde o ocenění, jejich výčet již najdeme v rubrice Ocenění (zde by je případně bylo možno místo prostého seznamu úhledně uspořádat do tabulky). Co se podoby tabulky týče, je zmatečná. Chtělo by to buď jednotlivé sloupce označit nějak jako Předchůdce, Ocenění, Následovník nebo implementovat nějaké šipky jako u některých infoboxů, kde je poukazováno právě na předchůdce a následovníky. Jinak není vůbec jasné, o co jde.

Mimochodem, schválně jsem zkontroloval, zda se podobná tabulka vyskytuje v dalších článcích o sportovkyních, na která tato diskutovaná tabulka ukazuje. U Martiny Sáblíkové nic. U Caroline Wozniacké obsahuje tabulka pouze zmínku o ceně pro Nejlepšího nováčka na okruhu 2008, že získala titul mistryně světa ITF, o tom nic. Ta tabulka tam ale má aspoň označené kolonky. KIm Clijstersová nic. Jelena Dementěvová nic.

Navrhuji tedy tabulku buď smazat, nebo aspoň významně upravit. Umístění nehraje až takovou roli, kvůli tomu jsem jí nemazal. Vachovec1 (diskuse) 28. 5. 2012, 22:51 (UTC)

Tvrdit, že tabulka (šablona) je zbytečná – můžete, ale nemáte pravdu. Šablony (infoboxy) obsahují informace, které jsou již v textu článku obsaženy. Ale u ttéto posloupnosti navíc není pravda, že by byla pouhou duplicitou textu. Ze sekce Ocenění se nedozvím, kdo je předchozí/budoucí držitel ceny. Doplnit lze jen „Předchůdce“ a „Nástupce“, jinak nevím, co by na ní kdo upravoval. Taková tabulka se na Wiki používá (Cyril Svoboda, výskyt), jinak by byla již dávno smazána.--Kacir 28. 5. 2012, 23:14 (UTC)

V důsledku naší diskuse došlo zřejmě ke změně kódu šablon použitých v tabulce tak, aby v záhlaví zobrazoval (vysvětlující) označení Předchůdce/Následník. OK, takto by to šlo akceptovat. Nicméně mám jednu technickou poznámku/připomínku: Slovo Nástupce se z nějakého záhadného důvodu zobrazuje o něco výše než slovo Předchůdce a než název tabulky. Vypadá to poněkud divně. Šlo by s tím něco udělat? Děkuji. -- Vachovec1 (diskuse) 6. 6. 2012, 19:49 (UTC)

Někdo tam ten prázdný řádek dal, tak jsem ho odstranil. --Mormegil 6. 6. 2012, 19:59 (UTC)

Kolísání formy[editovat zdroj]

Bohužel tenisová forma Petry Kvitové není v roce 2012 nejlepší. Je to sice v článku naznačeno, ale jen naznačeno. --Zbrnajsem (diskuse) 18. 10. 2012, 08:37 (UTC)

Výroky poslance Humla, ať převzaté nebo ne[editovat zdroj]

Sám jsem to nesmazal, ale podporuji poslední smazání. Co si ti lidé představují, že používají takové výrazy (špína). To je urážka a nic jiného. Petra Kvitová by je měla hnát k soudu. Udělala pro svou vlast už dost, víc než spousta jiných. Je známá po celém světě jako Češka víc než vrcholní čeští politikové nebo jiní v Česku známí lidé. Do Wikipedie by maximálně patřilo, že je Kvitová (z politických důvodů?) urážena, ale ne to doslovné znění urážek či hanlivých výroků. Na to snad máme pravidla! A to hned několik, mám je tady citovat? --Zbrnajsem (diskuse) 11. 7. 2014, 13:22 (UTC)

Výrok bych také smazal, pana poslance přímo také není úplně nutné zmiňovat. Nicméně informace o daňové rezidentuře v Monaku do článku určitě patří. --Jklamo (diskuse) 11. 7. 2014, 14:08 (UTC)