Diskuse:Petr Čech

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ať se na mne nikdo nezlobí, ale info o tom, kdy se komu narodila Adélka nebo Damiánek do encyklopedie nepatří (a proto jsem je smazal). A Wikipedie snad je (nebo chce být) encyklopedií a ne nějakou bulvární drbárnou...--Saltzmann 12. 9. 2009, 22:44 (UTC)

Já teda nevím, ale pod hlavičkou "Klubová kariéra" si komentář o soudním sporu kvůli psovi nepředstavuji. Tam by mělo bejt info o tom, jak si (Petr Čech) každej rok vedl s klubem v lize a v evropských pohárech, kolik toho odehrál, zda byl během sezóny zraněnej, zda se v nějakém zápase extra vyznamenal, jakejch s klubem dosáhl úspěchů. Neškodilo by také více se rozepsat o tom jeho zranění. Já nejsem odborník na fotbal, takže se mi do toho moc vrtat nechce, ale rozhodně by s tím měl někdo něco udělat. Vachovec1 (diskuse) 19. 5. 2012, 22:08 (UTC)

Přestavba + faktické chyby v článku (opraveno)[editovat zdroj]

Tak jsem jádro článku důkladně předělal. Přitom jsem objevil několik významných faktických chyb.

  • délka rekordní Čechovy série v české lize je 903 minut - těch 1004 minut původně uvedených v článku je zjevný omyl
  • totéž pro jeho rekordní sérii v anglické lize - je to 1025 minut, původně uvedených 1046 minut je opět zjevný omyl; navíc ten Leon Mckenzie není brankář, kterému rekord sebral, ale hráč, který svým gólem jeho rekordní sérii utnul (někdo neznalý zjevně špatně překládal z anglcké Wiki)
  • stá nula v Premier League; tady je situace trochu sporná - většina pramenů uvádí utkání s Boltonem 15.4.2010 (jak jsem dal do článku), některé zdroje však zmiňují utkání s Arsenalem 7.2.2010
  • ocenění 1 - Fotbalista roku 2005 jsem přesunul z roku 2006 pod rok 2005 (je pravda, že ocenění se uděluje až v roce následujícím, ovšem v ostatních případech je uveden rok za který cenu získal a přijde mi tak i logičtější)
  • ocenění 2 - Nejlepší brankář světa - trochu záhadné ocenění, světová zastřešující organizace FIFA nic takového neuděluje, jde zřejmě o ceny s názvem UEFA Club Football Awards, které udělovala evropská zastřešující organizace UEFA v několika kategoriích (nejlepší brankář, obránce, záložník, útočník a trenér) od sezóny 1997/98 do sezóny 2009/10 (od sezóny 2010/11 bylo nahrazeno anketou UEFA Best Player in Europe Award - tedy anketou o nejlepšího hráče hrájícího v Evropě v soutěžích UEFA); o totéž jde zjevně v případě ceny označené nejlepší brankář LM 2004/05; název ceny jsem přeložil jako Nejlepší klubový brankář Evropy za sezónu xxx podle UEFA - pokud někdo víte lepší překlad, můžete opravit (ale rozhodně bych nevracel název na Nejlepší brankář Ligy Mistrů, to je dost nepřesné a zavádějící)
  • ocenění 3 - aha, tak po dalším studiu jsem zjistil, že tím oceněním Nejlepší brankář světa je míněno hlasování Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS); toto ocenění získal Čech jen jednou, a to v roce 2005; doplněno vysvětlení
  • ocenění 4 - na svých stránkách má Čech ještě uvedeno, že byl zvolen Nejlepším brankářem světa za rok 2007 v anketě Mezinárodní organizace sportovních novinářů (AIPS), k tomuto bodu se mi ovšem na Googlu přes věškerou snahu nepodařilo najít vůbec nic (u výše uvedeného ocenění IIFHS to bylo bez problémů), proto to v seznamu neuvádím
  • ocenění 5 - Hráčem měsíce Barclays Premier League byl zvolen za březen 2007, nikoli za duben 2007

Velmi solidně zpracovanou kapitolku o Čechově zranění od kolegy wikipedisty (Wikipedista:Chalim Kenabru) jsem bez větších změn přesunul pod sezónu 2006-2007. Ve skladbě článku jsem se inspiroval anglickou Wiki, ale nejde o otrocký překlad, naopak je zde mnoho údajů navíc. Ještě musím doplnit nějaké zdroje, ale asi až zítra (8.6.2012). Prodloužím čas na šabloně. Děkuji za pochopení. -- Vachovec1 (diskuse) 8. 6. 2012, 00:18 (UTC)

Díky za přepracovávání článku. Chtělo by to ale ještě doplnit úvod.--Jan Polák (diskuse) 8. 6. 2012, 15:19 (UTC)

Tagbox góly[editovat zdroj]

Nemyslíte že by do tagboxu patřili spíš čistá konta než góly to s těmi samými nulami vypadá divně.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 37.48.37.147 (diskuse) 5. 1. 2014, 17:20 (CE(S)T)

Takhle je ta šablona Fotbalista nastavená, obsahuje ligové zápasy a vstřelené góly v domácí lize. Vzorem byla anglická verze. I brankář může skórovat, jako se to nedávno podařilo Asmiru Begovićovi v Premier League a to nebylo ani z penalty. Zdaleka není jediný. Navíc zjišťovat statistiku vychytaných nul u některých málo známých brankářů by bylo velice složité.--Chalim Kenabru (diskuse) 5. 1. 2014, 16:39 (UTC)