Diskuse:Periodická tabulka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Dvorapa v tématu „Jednotný vzhled šablon periodických tabulek

Myslím, že to pahýl je. Stačí srovnat s en:Periodic table. --Miraceti 18:03, 1. 1. 2006 (UTC)

A nezkoušel jste třebas projet řadu ostatních jazyků? Většina jich má tabulku asi jako my a nikoho ani nenapadne tam dávat štempl Pahýl. Tabulka jako taková plně vyhovuje a pokud chce někdo něco přidat, ať to udělá. Ale proč ta věčná pahýlománie? Osobně to cítím tak trochu jako urážku té spousty lidí, kteří se na tom nadřeli a vy tam pak prostě bouchnete velkopansky razítko Pahýl a jdete vesele dál. Proč to třebas sám nedoplníte podle vlastní představy tak, aby to pahýl nebyl? Ale myslím, že jsem už tématu věnoval zbytečně mnoho času, za tu dobu mohlo vzniknout něco smyslupnějšího než PAHÝL. Nakonec jsem k tomu vyplodil už spoustu zbytečných hlodů na své stránce při "diskuzi" s Ludkem.--Karel 16:59, 3. 1. 2006 (UTC)
podle mě to je taky (zcela jasně) pahýl, ale souhlasím s tím, že přidávat razítko Pahýl není moc O.K. Každopádně je otázkou, jestli takový článek může být něco jiného než pahýl....ony totiž informace, který by se hodily dát do tohoto článku jsou uvedeny v samostatných (zase kraťoučkých) článcích...např. celý obsah článku Chemický prvek podle mne jednoznačně patří sem, stejně tak sem imho patří články o s, p, d, f-prvcích (např. článek S-prvkypět řádků !!!), to samé platí o článku Periodický zákon (necelých 7 řádků).-- Sahar 6. 8. 2008, 13:37 (UTC)

Wikifreak[editovat zdroj]

Nějak nemůžu rozeznat mezi čárkovaným a tečkovaným rámečkem ohledně prvků které vznikly samy rozpadem z jiných prvků a těch které byly vytvořeny uměle. Přesněji tedy - mám je všechny čárkované.

Pozoruhodné. V jakém prohlížeči? --Miraceti 22:19, 7. 5. 2007 (UTC)

Jednotný vzhled šablon periodických tabulek[editovat zdroj]

Dobrý den, začal jsem pracovat na sjednocení vzhledu šablon periodických tabulek, jejich modernizaci a zpřehlednění. V diskusi Pod lípou jsem požádal o pomoc s výběrem základního vzhledu a stylu zvýraznění prvku nebo skupiny prvků např. v šablonách infoboxů, dostal jsem však názor pouze od dvou Wikipedistů, kteří se v některých bodech sice shodli, v jiných však méně. Proto bych chtěl poprosit kohokoliv z komunity chemiků či fyziků, aby se k danému tématu vyjádřil, případně vznesl připomínku/dotaz/nápad k jakékoliv věci související s tématem šablon periodických tabulek prvků. --Dvorapa (diskuse) 25. 6. 2015, 22:53 (CEST)Odpovědět