Diskuse:Pavel Bém

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Neutrálnost obsahu článků o politických činitelích[editovat zdroj]

Vážení přátelé, rád bych vás upozornil na jednu věc: píše-li se encyklopedie (jíž Wikipedie bezesporu má ambice být), je zcela lhostejno, jaký má její autor názor na danou problematiku. Klíčová jsou fakta (encyklopedie je faktografická publikace, ne krásná literatura), ze kterých si pak čtenář může udělat svůj názor s vaším dovolením sám. Není proto příliš vhodné dělat v článcích úpravy typu "přišlo mi to přehnaně krotké", viz Slimejs, 10.8.2007, 17:16. Zaplňuje to historii a degraduje samotný záznam. Zde v diskusi si můžeme klidně udělat soukromá hlasování typu: kdo má rád Béma, kdo byl pro výlet/proti výletu do Himalájí, komu se líbí, jak funguje Praha po pěti letech od doby, co Bém nastoupil na primátorský post, ale netahejme tyto osobní pocity do vlastního textu záznamu.

Ad Klausova kritika: Klaus jeho počínání kritizoval značně nepřímo, jak si můžete dohledat v pramenech. Stejně tak by mohlo být uvedeno, že ho prezident pozval po návratu na Hrad, pogratuloval mu, a zároveň od Béma dostal cepín. (A pokud cítíte silnou potřebu to tam napsat, tak nacitujte článek, ze kterého čerpáte.) Nepředpokládám ale, že to má pro význam článku "Pavel Bém" kardinální význam. Chcete-li, založte novou stránku s názvem Pavel Bém na Mt. Everestu, a pokuste se zmapovat celý průběh primátorovy dovolené na základě zpráv médií, vyjádření pražského magistrátu - a hlavně uveďte zdroje.

-- Lightbeam 19:43, 10. 8. 2007 (UTC)

Pozastavení členství[editovat zdroj]

Na webový stránkách Místního sdružení ODS v Praze Bubenči - Dejvicích je Pavel Bém uváděn stále jako předeseda. http://www.odspraha6.cz/?page_id=25 PB0305 (diskuse) 4. 4. 2012, 11:32 (UTC)