Diskuse:PCI-Express

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Risinek v tématu „Problém Clock Skew nesouvisí s paralelním/seriovým spojem

Dobrý den, docela mi trvalo, než jsem si všiml, že rychlosti uvedené pro PCIe 1x a 4x jsou v Mb (Megabity), a rychlosti uvedené pro PCIe 8x a 16x jsou uvedené v MB (MegaByty). Dost mě to zmátlo, a chvíli mi trvalo, než jsem na to přišel. Myslím, že by to mohlo méně zkušeného člověka (někteří lidé nemají potuchy o rozdílu MB x Mb) uvést v omyl, nebo by si mohl myslet něco o autorovi ;) . Navrhuji převedení všech informací na Megabity.

--Turbo2200kBps 18:26, 13. 3. 2008 (UTC)

Všechny údaje jsem převedl na Gbps jak jste navrhoval. Díky za připomínku! --Adam Zivner 18:40, 13. 3. 2008 (UTC)

Proč je článek psán v minulém čase?[editovat zdroj]

"PCI-E byla.."

Naprosto nechápu minulý čas článku (viz diff editace wikipedistou H11).

Vždyť PCIe je stále mainstreamem sběrnic rozšiřujících karet u PC (gpu, nic atd.).

--V-Teq 3. 1. 2010, 22:42 (UTC)

Zatím to je aktuální rozhraní, ale časem nemusí být. To je asi jediný důvod, který mě napadá. --Paxan 4. 1. 2010, 12:30 (UTC)
Je to z wikipedických "formálních" důvodů, podle wikipedie:encyklopedický styl a wikipedie:vzhled a styl je třeba aby články, v okamžiku kdy jsou napsány, byly pokud možno co nejdéle platné. Pokud se stalo něco dnes tak je třeba minulý čas 1.1.2010 se stalo to a to. Pokud jde o něco co je nej do současnosti , tak to píši od roku(desetiletí,..) xxxx bylo nej... --H11 4. 1. 2010, 13:53 (UTC)
Specifikace PCI-Express verze 3.0 vyjde až ve 2. kvartálu 2010 a bude ještě mnoho let mainstreamem systémových sběrnic. Tady se bavíme o budoucnosti (a ne přítomnosti, natož minulosti). Teď je článek díky minulému času naprosto zavádějící a může spíše kdekoho splést (např. studenta, který se učí na maturitu). Schválně se podívejte na stránku o PCIe v anglické verzi - přítomný, budoucí čas. A co takhle článek o předchůdci této sběrnice (v češtině) - dnes již zastaralém typu PCI_(sběrnice)? Ten je přeci také psán v přítomném čase! Tohle prostě nedává smysl. --V-Teq 7. 1. 2010, 18:41 (UTC)
Články nepíše pouze jeden člověk, proto se mnohdy mohou VELMI rozsházet v psané formě. Pokud se vám něco nelíbí, tak to přepište podle sebe a pokud ostatní to uznají jako kladnou editace, tak budete odměnem "ponecháním daného přepisu". --Paxan 11. 1. 2010, 13:29 (UTC)

Pan je asi "tupy" a i kdyz pise tyto informace, sam nezna pojem bity a bajty... Opravte si to z GigaBajtu na Gigabity v kterych jsou vsechny prenosove hodnoty normalne uvadeny... Pokud to tu ma byt k informacnim ucelum, tak at to sedi

David Voboril

Problém Clock Skew nesouvisí s paralelním/seriovým spojem[editovat zdroj]

"Sběrnice PCI-Express používá sériový přenos dat (na rozdíl od svých předchůdců), protože to přináší proti paralelnímu přenosu některé výhody, zejména možnost dále zvyšovat frekvenci, na které sběrnice pracuje (a tím i přenosovou rychlost), protože u paralelní komunikace začalo při vysokých frekvencích docházet k nežádoucímu vzájemnému ovlivňování vodičů a vyvstaly problémy se synchronizací (anglicky clock skew)." Tato veta mi prijde zavadejici, protoze Clock Skew se vyskytuje u paralelniho i serioveho spoje. Duvod, proc u PCI Express Clock Skew nenastava je ten, ze je vyuzita vestavena synchronizace. Risinek (diskuse) 24. 1. 2017, 14:38 (CET)Odpovědět