Diskuse:Pět pilířů islámu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud ještě někdo sledujete tuto stránku...

Při prohrabávání se stránkami o islámu a rozličném editování jsem zjistil, že stav tohoto tématu je poněkud chaotický. Jeden příklad je tato stránka. Málokdo bude hledat heslo "Pět pilířů islámu", ale spíše někdo bude hledat hesla "Šaháda", "Salát", "Zakát" atd. "Zakát" už tu existuje, ale popisuje jen význam tohoto pojmu v bahájském náboženství, nikoli v islámu.

Proto mi tane jako nejvhodnější možnost rozdělit tuto stránku na pět hesel, a tam, kde jsou zatím odkazy na tuto stránku, dát odkazy na konkrétní rukn. "Pět pilířů" by mohla být podkapitolka v samotném článku "Islám", a na tuto podkapitolku by se mohlo odkazovat tam, kde je nutno odkazovat na všech pět arkán.

Co vy na to? --Mmh 23:35, 6. 9. 2006 (UTC)


celkem asi jo, jen bych tuhle stranku tady nechal s odkazama na ty hlavni jednotlive stranku (pilire) a tady nechal ten kratkej prehled. (pripadne mozna rovnou kategorii a tohle jako hlavni heslo?.) Podkapitola u Islamu je podle meho taky velmi vhodna. Sice to bude na vic mistech (vlastne 3x),ale to nevadi, pokazzde to bude trochu jinak zasazeno do souvisloti. --Nolanus 23:50, 6. 9. 2006 (UTC)