Diskuse:Ortogonální souřadnice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dovolil jsem si smazat velkou cast textu. Pokud to nekomu vadi, at to vrati, ale domnivam se, ze v tom starsim textu opravdu neni nic pouzitelne

  1. Uz na zacatku se mluvi o "metrickem tenzoru souradnic" coz je velmi zmatene -- michaji se tam souradnice, tenzory, infinitezimalni pocet na variete a buhvi co jeste.
  2. Nasleduje klasicky "Pajsuv seznam vzorcu" bez ladu a skladu, vse opsano z knih.

To uz je lepsi mit tady jenom par vet, ktere jsou ale srozumitelne a ctenar se neco dovi. Franp9am 13. 4. 2011, 08:09 (UTC)

Nemyslím, že by kvůli možným vyjadřovacím nepřesnostem bylo nutné mazat celé dlouhé pasáže, lépe by bylo vyjádření zpřesnit. Že je něco opsáno z knih, to je na Wikipedii žádoucí (WP:ŽVV). V tomto případě jsou stejné či velmi podobné vzorečky i v anglické verzi, takže soudím, že k tomuto tématu patří a není moudré je mazat.--Ioannes Pragensis 15. 4. 2011, 05:53 (UTC)
Pane Pragensis, todle je opet jenom trolovani, protoze nakonec to dopadne tak, ze se clanek smaze na stav pred Pajsovou editaci -- a zbude tam opet jenom strucny uvod. Ale jak chcete, ja s tim nespecham. Franp9am 15. 4. 2011, 06:11 (UTC)