Diskuse:Oblovka obrovská

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Špatné foto[editovat zdroj]

Přijde mi, že jediné foto které je umístěno u tohoto článku, je chybné, protože podle mého názoru je na obrázku druh achatina fulica (oblovka žravá) a nikoliv achatina achatina (oblovka obrovská). Jaký je váš názor a případně nevíte, zda by se foto dalo nějak opravit.--Aliska 08:34, 7. 7. 2008 (UTC)

No určitě se s tím něco dělat dá. Ale ta fotka je z Mosambiku, vyskytuje se ta Achatina fulica i tam? Pokud ano a seš si jistý/á, že to je oblovka žravá, opravíme to nějak v popisu obrázku. --Vojtech.dostal 09:30, 7. 7. 2008 (UTC)

Achatina fulica pochází původně z oblasti Keni, Tanzanie a Zambie, ale odtud byla zavlečena do téměř do všech vlhčích míst Afriky. Tak je vysoce pravděpodobné, že se vyskytuje i v Mozambiku. Jinak fota můžeš srovnat např. na této adrese: http://www.achatinaclub.wgz.cz/achatina-achatina --Aliska 11:43, 7. 7. 2008 (UTC)

Fajn, tak jsem jim to tam připsal, odtuď jsem fotku odstranil - nemáš náhodou nějakou vlastní fotku Achatina achatina? Pokud ano, můžeš ji uploadovat na commons a článek bude opět mít fotku.--Vojtech.dostal 11:59, 7. 7. 2008 (UTC)

Zatím foto nemám, ale pokusím se v nejbližší době sehnat, kamarád tento druh oblovek chová. :) --Aliska 19:08, 7. 7. 2008 (UTC)