Diskuse:Občanský zákoník (Česko, 2012)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele InternetArchiveBot v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)

Archiv diskuse[editovat zdroj]

Původní diskuse k názvu článku archivána na Diskuse:Občanský zákoník (Česko, 2012)/název --Wikipedista:BobM d|p 1. 1. 2014, 12:26 (UTC)

Spolky etc.[editovat zdroj]

Chci upozornit, že se mj. mění formy nebo přívlastky některých společností, pokud jsem to dobře pochopil, tak například spolky by měly mít za názvem z. s. Aktualizoval jsem těsně před koncem roku na stránce Českomoravská myslivecká jednota. Nemám představu, kolika článků se to týká a jak to udělat. Zřejmě by bylo nejlepší jednotlivě koukat na webové stránky spolků, kdy by měli mít na NOZ reagující nové stanovy. — Gumruch (disk.) 4. 1. 2014, 00:09 (UTC)

Bohužel jste to nepochopil správně. Z občanských sdružení se staly spolky, to ano, ale dovětek "z.s." nebudou mít v názvu automaticky. Za prvé si mohou vybrat, zda chtějí dovětek "z.s.", "zapsaný spolek" nebo slovo "spolek" přímo v názvu. Intenzivně to teď řeší např. Junák, který se rozhoduje, zda si ponechá stávající název "Junák - svaz skautů a skautek ČR" s dovětkem z.s., a nebo zda se přejmenuje na "Junák - spolek skautů a skautek ČR". Druhá věc je, že na přejmenování je přechodné období 2 roky, není nutné se přejmenovat ihned (§ 3042).--Alf.M (diskuse) 4. 1. 2014, 08:47 (UTC)
Ano, neuvědomil jsem si to přechodné období. Tedy asi platí, co jsem napsal výše – že bude potřeba hledat, jak to konkrétní spolky řeší, i přes přechodné období některé už zveřejnily nové stanovy. — Gumruch (disk.) 4. 1. 2014, 14:20 (UTC)

Nedaly by se konkrétněji dohledat informace o tom, kdo, kdy a co na novém zákoníku kritizoval? Nyní je v článku příliš mnoho vyhýbavých formulaci typu "objevily se námitky" nebo "kritici upozornili" a prakticky žádné faktické informace krom těch, které vypadají jako PR tvůrců zákona. --ŠJů (diskuse) 4. 1. 2014, 22:12 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy či reference na stránce Občanský zákoník (Česko, 2012). Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 1. 9. 2018, 18:00 (CEST)Odpovědět