Diskuse:O krtkovi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Bazi v tématu „Soudy

Je mi líto, ale na stránku krtek by snad měl patřit krtek jako biologický rod. Cinik 11:34, 25. 5. 2005 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Pojmenování „Krtek (animovaný film)“ se mi zdá neopodstatněný. Není to film, spíš série krátkých filmů, tedy seriál. Česká televize ho ovšem uvádí pod souborným názvem „O krtkovi“, SerialZone se také kloní k variantě „O krtkovi“, ČSFD a FDB uvádí „Krtek“ jen jako jeden s alternativních názvů, spolu s „O krtkovi“ a „Krtkova dobrodružství“, přičemž preferují posledně jmenovaný. Zdá se mi, že jako „Krtkova dobrodružství“ je seriál označován až v souvislosti s vydáním na DVD a audio verze namluvená Markem Ebenem se jmenuje „Krtečkova dobrodružství“.

Článek je původně postavený spíš na samotné postavě Krtka, k přejmenování na film došlo trochu nepatřičně, bez odpovídajících úprav v článku. Takže buď by měl zůstat jako „Krtek (postava)“, nebo bych navrhoval přejmenování a úpravu článku na článek o seriálu „O krtkovi“. --Bazi (diskuse) 21. 8. 2014, 00:22 (UTC)

Zároveň bych zvážil sloučení s Seznam dílů seriálu O krtkovi. Mircea (diskuse) 27. 8. 2014, 08:05 (UTC)
Slučovat netřeba, seznamy dílů jsou u seriálů zcela běžné a rozsahem to, myslím, taky není tak zanedbatelné, abychom je slučovali. Spíš by seznam potřeboval doplnit souhrn děje ke všem dílům, aby nebyl jen u některých. --Bazi (diskuse) 27. 8. 2014, 10:49 (UTC)

Přesunul jsem na O krtkovi. --Jvs 6. 9. 2014, 12:56 (UTC)

Soudy[editovat zdroj]

Stálo by za vysvětlení celé to soudní martyrium po autorově smrti ohledně jeho dědictví a dalšího nakládání s dílem. Např. jednotlivě:

Je to ale poměrně složitý komplex, do kterého není snadné proniknout. A asi by potřeboval doplnit i obsáhlejší úvod o tom, že kromě animovaných filmů a seriálů existují i knižní příběhy a velké množství merch produktů, kterých se to týká. Takže prozatím tu jen odkládám odkazy na ty zdroje. --Bazi (diskuse) 12. 9. 2018, 13:19 (CEST)Odpovědět