Diskuse:Movitá věc

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Movitý majetek[editovat zdroj]

Chybí mi tu termín "movitý majetek".--Ilča53 (diskuse) 29. 10. 2014, 18:05 (UTC)

Dobrý den. Nic nebrání tomu, abyste jej napsala. Nebo tento význam spíše doplnila do hesla Majetek, protože je otázka, zda si zaslouží samostatnou existenci pouhá informace o tom, že jde o majetek tvořený movitými věcmi. --Vlout (diskuse) 29. 10. 2014, 18:33 (UTC)
Právo tedy termín „movitý majetek“ nezná? Vystačí si s termínem „movitá věc“? Přičemž soubor movitých věcí tvoří movitý majetek? Pokud to tak je, bylo by dobré to upřesnění doplnit i sem (a do hesla Majetek asi také). Pak už zbývá jen rozhodnout, kam z termínu „Movitý majetek“ vést přesměrování – jestli sem, nebo do hesla Majetek. --Vojtěch Veselý (diskuse) 1. 11. 2014, 16:37 (UTC)
Tak nepochybně zná (např. § 369 insolvenčního zákona, také někde v daňových předpisech), ale význam je přesně takový, že jde o majetek tvořený movitými věcmi. A protože tento článek pojednává o obecném pojmu kategorie věcí v právním smyslu podle § 498 o. z., zatímco pojem „movitý majetek“ se primárně vztahuje k majetku (říká, jaký ten majetek je), bylo by podle mne lepší dát příslušnou informaci do článku Majetek a přesměrovat tam. --Vlout (diskuse) 1. 11. 2014, 21:22 (UTC)