Diskuse:Mikropočítač

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

vo co gou?[editovat zdroj]

Ten clanek se mi nezda, vypada jako z roku 1980, kde mikropocitac bylo vsechno mensi nez mistnost. Myslim, ze v dnesni dobe se za mikropocitac povazuje vsechno mensi nez PC a je to vetsi (nebo rovno) nez jednocip. Dokonce bych rekl, ze se to velmi prekryva s embedded systemy. --Jx 09:03, 20. 9. 2007 (UTC)

Naprosto souhlasím. Hlavně poslední dvě věty jsou myslím na jisté smazání, nebo přinejmenším dobovou úpravu. Je to podle mě přepis nějaké staré knihy či příručky.--Supervht 13:51, 20. 9. 2007 (UTC)
To je možné, ale pokud ten termín prošel historickou proměnou, měl by tu ten měnící se koncept být zachycen. Přeci jen v knihovnách je a bude spousta literatury, kde se pojem "mikropočítač" používá přesně v tomto významu (z konce osmdesátých a začátku devadesátých let) a ne každému je pod dvacet, aby toho nebyl ušetřen. Anglická Wikipedie zase popisuje jenotlivé interpretace pojmu "erotománie" v průběhu dějin, respektive různé jevy, které tímto jediným termínem byly postupně označovány. (Ne, dnes to opravdu to není to, co si Češi představují. ;-))
Další možný argument je ten, že dnes je ten pojem tak zřídkavý (máme úplně jinou terminologii), že i pokud se dnes již používá pro něco jiného, je hodně pravděpodobné, že pokud to nějaký Čech náhodně uslyší, nebude to žádné moderní chápání, ale právě ten tak trošku již přežitý význam. Pokud to pak přijde vyhledat sem, je možné, že právě ten mu bude nejužitečnější. Souhlasím ovšem s tím, že ten text vypadá jako přepis dobové knihy a působí divně, mě zarazil i přesto, že vím, o čem je řeč. :-) 217.11.246.4 17:35, 13. 12. 2007 (UTC)