Diskuse:Masožravec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

tehle článek vyžaduje úpravy : hmyzožravci jsou taxon, masožravci jsou živočichové s určitými dietetickými návyky. Plete se tu páté přes deváté. Masožravci žeroucí hmyz nejsou nutně hmyzožravci ve smyslu, v jakém se na ně odkazuje. Navíc nevím, zda se termín takto vůbec dá správně použít. Je pstruh hmyzožravec?

to bylo pro vas na podpal :) no musel byste znat cimrmana a mit trosku sebereflexe :)

Souhlas. Tam nemá být odkaz na hmyzožravce ale spíš na hmyzožravé živočichy. (tedy ne insectivora jak je uvedeno v článku ale insectivore) U šelem je to jednodušší :)

K vaší předchozí úpravě. Vy snad máte pocit že třeba kočka umí strávit rostlinou stravu? (Samozřejmě nebavím se o tom jestli je schopna ji pozřít, ale strávit) Jinak ta věta byla divná to je fakt. Jinak se prosím odprostěte od osobního hodnocení ostatních wikipedistů. (alespoň dokud se s nimi osobně neseznámíte) Hok 15:18, 10. 4. 2005 (UTC)

kočka, (a mnoho jiných masožravců) nejen že je schopna pozřít stravu rostlinou, ale i pravidelně tak čini (moje kočka mi například zbaštila celý truhlík máty za jediny vikend :) k otázce zda umí strávit, jistě neumí strávit celuloózu, ale mnoho dalších složek ano.

Nu o tom, proč a jak a kdo a jak často ta činí by se dala napsat vědecká kniha, nicméně ta věta byla nesmyslná.

k wikipedistům :) rád bych tak činil, ale pokud sledujete dnešní diskusi, zjistíte, že první mě začal hodnotit (na a možná za hranicí zákona) wikipedista cinik :) vzhledem k tomu že se odmítl omluvit, nemůže si stěžovat pokud na jeho adresu občas něco sarkastického utrousím. osobně se s cinikem seznamovat raději nehodlám --Kyknos 15:24, 10. 4. 2005 (UTC)
Nehodnotil jsem Vás, ale Váš přístup. Že to vztahujete na sebe, je Váš problém, ne můj... Více se k tomu nebudu vyjadřovat. Cinik 15:30, 10. 4. 2005 (UTC)
prohlásil jste mě bez jakéhokoliv důvodu rasistou. a to konkrétně za to, že měřím dvoum národům stejným metrem. je to téměř na žalobu :) --Kyknos 15:31, 10. 4. 2005 (UTC)
Naposled: prohlásil jsem rasistickým Váš přístup, ve kterém měříte dvěma národům odlišným metrem, jen abyste uměle navodil stejný výsledek. Tečka, tohle bylo fakt to poslední, co jsem k tomu řekl. Cinik 15:35, 10. 4. 2005 (UTC)
naopak, já měřím stejným metrem. soudný člověk nechť si přečte příslušnou diskusi u aktualit. --Kyknos 15:37, 10. 4. 2005 (UTC)