Diskuse:Lotharingie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obrázek je velmi špatný, nápis Lotharingia je kladen do severní Itálie, zatímco ona Lotharingia byl jen ten pás mezi východní a západní říší bez Itálie/Lombardie --Petr Losert 20. 1. 2010, 16:48 (UTC) Obrázek jsem vyměnil za vhodnější --Petr Losert 20. 1. 2010, 17:08 (UTC)

Děkuji za úpravy, on ten článek byl (a ještě z části stále je) celkově dosti špatný a navíc jsem si všimnul, že po celé Wikipedii se různě plete "Středofranská říše" s touhle její menší částí, tak jsem se v tom snažil udělat trochu pořádek. Časem se snad dostanu i k tomu asi nějak úplně přepsat i tento článek, zatím tu ale ten původní text v takovéto mírně upravené podobě, kdy už snad neobsahuje vyslovené chyby, ponechávám. Blahma 20. 1. 2010, 21:01 (UTC)
Případně kdybyste počkal do března, tak vám rád pomůžu. Cítím tak trochu k článku odpovědnost; v době, kdy jsem ho před dvěma roky zakládal, jsem teprve začínal a vycházel v té době z Toulek minulostí světa, což, jak se na to zpětně koukám, skutečně nebyl ten nejlepší nápad. Bohužel mám teď zkouškové, takže času je málo a krom toho mám na wiki rozdělané i nějaké další projekty, které jsou v současnoti pro mě naléhavější. Takže je to v zásadě na vás. :-) --Mozzan 21. 1. 2010, 13:05 (UTC)
Těší mne, že jste se ke článku "přihlásil" a velmi rád s vámi budu spolupracovat. Zpracovávám teď obecně téma Lotrinsko a hodlám v tom pokračovat, ale dotýkám se střídavě různých jeho aspektů a každý vždy dávám jen tak trochu dohromady - takže prostor pro rozšiřování té historické stránky věci určitě stále je. Také mám teď zkouškové, ale editace Wikipedie je jednou z mých oblíbených forem prokrastinace ;-) V březnu se mi tedy případně ozvěte, nebo případně rovnou začněte upravovat, mám stránky ve watchlistu, tak bych si toho měl všimnout. Zásahy a vylepšení od někoho jiného mne vždycky dále podnítí a utvrzují v tom, že má wikipedistická práce má smysl a je někým sledovaná. Blahma 25. 1. 2010, 01:25 (UTC)
Dobře :-) já, jakmile mi skončí zkouškové, tak se vrhnu na Václava II., kterého kolegovi již slibuji skoro dva měsíce, raný středověk, který je již nepřiměřeněno dlouho v nedodělaném a dost špatném stavu, a PAK vyrazím do knihovny na lov za literaturou zabývající se Lotharingií. Taky se budu těšit na spolupráci a přeju hodně štěstí u zkoušek :-) --Mozzan 26. 1. 2010, 17:17 (UTC)