Diskuse:Lord

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je zajímavé, že v posledně provedené interwikizaci chybí okaz na anglickou Wikipedii. (Patrně data pocházejí z ní, takže jde o nedopatření, nikoli záměr.) Otázkou je, kam má odkazovat anglický článek, na kterém je popsáno více významů slova Lord, například církevní hodnostář nebo Pán Bůh. Český článek (či pahýl) Lord patrně odpovídá anglickému en:Lord#Title. Na anglickém je však český odkaz cs:Pán, ve kterém je více významů toho slova, jmenovitě Pán Bůh a Aristokrat. Co je tedy správně?

Napíšeme-li do anglického článku odkaz na český Lord, ke kterému na konci připojíme: "v angličtině se dále slovo používá v podobných významech jako Pán," bude se jednat spíš o Wiktionář. Jak z toho ven? :-/ -- slady 07:35, 9. 6. 2005 (UTC)

Já bych navrhoval tedy interwiki en:Lord - cs:Pán a v článku cs:Pán odkaz pod Podívejte se také na cs:Lord --Li-sung 07:39, 9. 6. 2005 (UTC)
To by bylo hodně matoucí pro čtenáře, který by přišel z článku o feudálních aristokratech a nevěděl nic o anglickém významu slova (a ani by to nepotřeboval). -- slady 07:44, 9. 6. 2005 (UTC)