Diskuse:Literární žánr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jsem proti navrhovanému sloučení, literární žánr je svébytný fenomén, jenž si zasluhuje vlastní heslo. Viz např. de:Gattung (Poesie/Literatur). Pokusím se článek trochu vylepšit. -- 22:59, 9. 5. 2008 (UTC)

Rozhodně bych neslučoval, žánr v literární vědě je jednak dost výrazná a široká problematika, jednak není totožný (metodologicky ani fakticky, tj. morfosyntakticky) s žánry jiných uměleckých druhů. --PaulusStarec 08:24, 10. 5. 2008 (UTC)

Dobře - ale pak bych Vás prosil heslo žánr poupravit tak, aby oba pojmy vzájemně koreposndovaly a dávaly smysl - možná bude nutno u článku žánr údělat rozcestník na jednotlivé žánry v různých uměleckých (i jiných) oborech lidské činnosti. Včechy články o žánrech by měly být co nejjasnější pro každého (zejména pak pro žáky základních a středních škol) ** Zdravím a děkuji za pochopení předem ** --MiroslavJosef 08:31, 10. 5. 2008 (UTC)

Dobrý den, myslím, že je to takhle dobré: v článku žánr je obecná definice a zároveň odkazy na jednotlivé žánry (literární, hudební aj). Do literárního žánru připíšu něco, čím se liší od ostatních (ale nejsem odborníkem v jiných umlěleckých druzích), aby to bylo jasnější. - Ukazuje se mi, že změny proběhly v 8,30 h. - čím to je? Má wikipedie 2hodinové zpoždění? Nebo mám něco špatně nastaveného?--PaulusStarec 08:40, 10. 5. 2008 (UTC)