Diskuse:Liga mistrů UEFA

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nazdar, to začíná hezky vypadat, hlavně se znaky klubů a ne zemí jako na de:; ve sloupečku skóre by se dal později upravit konečný výsledek (taky tučně), ale je to fajn. -jkb- 13:49, 1. 9. 2005 (UTC)

Díky moc! --Hypertornado 14:22, 1. 9. 2005 (UTC)

K rozdeleni[editovat zdroj]

IMHO neni duvod to delit. --Vrba 21:34, 19. 11. 2006 (UTC)

UEFA Champions League[editovat zdroj]

Na jiných národních Wikipediích tento název tím zde daným stylem nepřekládají, ba asi vůbec ne. A mám dojem, že právě název "Champions League" jako takový je novějšího data, že se to dříve jmenovalo v překladu "Liga mistrů", ale teď už ne. Je tady sice přesměrování z Champions League na UEFA Ligu mistrů, ale ta "Liga mistrů" jako taková se mi nezamlouvá. Jak známo, nehrají v ní jenom národní mistři. Je to ovšem soutěž evropské fotbalové elity klubů, šampiónů. --Zbrnajsem (diskuse) 23. 5. 2012, 17:11 (UTC)

Když si najdu tuto soutěž na idnes.cz, používají už na tematické obsahové stránce český název Liga mistrů, podobně ceskatelevize.cz nebo fotbal.cz. --Milda (diskuse) 23. 5. 2012, 17:25 (UTC)
To sice tak je, ale fakt je také, že v roce 1992 byl změněn anglický název z původního "European Champion Clubs' Cup" na "UEFA Champions League". Zároveň bylo určeno, že jsou u toho až čtyři týmy z jedné země, ne tedy jen mistr.
"Liga mistrů" - ok, je to tedy český název stránky, ale s "Champions League" funguje link také.
Wiki DE má "UEFA Champions League".
Wiki FR má "Ligue des champions de l'UEFA".
Wiki España má "Liga de Campeones de la UEFA".

--Zbrnajsem (diskuse) 24. 5. 2012, 13:55 (UTC)

Tabulka finalistů podle klubů[editovat zdroj]

Převedl jsem to na normální wikitabulku, ale chtělo by to, aby se někdo probral sloupci "Vítězné roky" a "Prohrané roky" a opravil tamní odkazy. Řada odkazů vede zcela nesmyslně na příslušný rok, místo aby vedly na příslušný ročník soutěže. U Realu Madrid je to správně, ale hned pod tím u AC Milán odkazy vedou nesmyslně na letopočty. Taky by se mohly odstranit ty závorky - je pro ně nějaký konkrétní důvod? --Vachovec1 (diskuse) 26. 5. 2013, 19:18 (UTC)

Není, měly by se odstranit jak závorky, tak i opravit zavádějící linky nebo alespoň smazat. Obecně je tohle boj s větrnými mlýny, jednou je někde odstraníš a za chvíli jsou v článku napatlané zpátky, to je snad posedlost cpát všechny roky do zbytečných wikilinků.--Chalim Kenabru (diskuse) 26. 5. 2013, 21:57 (UTC)