Diskuse:LibreOffice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Smazání části Podpora LibreOffice v ČR[editovat zdroj]

Smazal jsem část s výpisem postojů centrálních a krajských úřadů k ODF, a to z následujících důvodů (každý z nich je podle mě dostatečný):

  • informace se týkají obecně formátu ODF, nepatří proto do článku o konkrétním softwaru,
  • jde o oficiální postoj uvedený na webových stránkách úřadů, nevypovídá nic o skutečném přijímání formátu ODF, je to tedy údaj pro encyklopedii spíš nevýznamný,
  • pod hranicí významnosti je výčet jednotlivých krajských úřadů a uvedení jejich oficiálního postoje.

--Strepon (diskuse) 17. 4. 2014, 18:57 (UTC)

  1. informace týkající se formátu ODF jsou úzce spjaty s aplikací LibreOffice a proto patří do článku,
  2. oficiální postoj je směrodatný,
  3. hranici významnosti naštěstí neurčujete vy.

--Omikrofan (diskuse) 17. 4. 2014, 20:50 (UTC)

Když už, tak to patří spíš sem. Taky by to chtělo nějakou ne tak obsáhlou formu. --Palu (diskuse) 17. 4. 2014, 22:12 (UTC)
Neřekl bych. Když bych se zeptal, co má vlastně Wikipedie za cíl? Jestli do nekonečna drobit pojmy, nebo uvádět lidi do pravdivých, ověřitelných a prakticky využitelných souvislostí. Také bych se ptal, komu by to či ono prospělo.--Omikrofan (diskuse) 17. 4. 2014, 23:11 (UTC)
Právě, nedrobit a dát to tam, kam to patří. Potom na to odkázat z ostatních článků hypertextovými odkazy. Je-li to EV (existují-li 2NNVZ), udělejte seznam a na něj odkazujte z článků o programech, které podporují ODF. Není-li to EV, dejte to do článku ODF, protože toho se to týká bezprostředně. Z ostatních článků opět odkazujte na příslušnou sekci článku ODF. Určitě není žádoucí mít v každém programu podporujícím ODF, kterých jsou tucty, sáhodlouhou sekci o tom, který kraj podporuje ODF. Wikipedie není telefonní seznam. --Palu (diskuse) 17. 4. 2014, 23:45 (UTC)
Tak jo, něco s tím udělám.--Omikrofan (diskuse) 18. 4. 2014, 09:41 (UTC)

Aktuální verze a datum vydání LibreOffice[editovat zdroj]

Ahoj, nevíte někdo kdo se stará o informace na WikiData, která se pak načítají do infoboxu? A nějak by se měla vyřešit i informace o datumu, já o tom nic nevím tak v tom nechci vrtat.

viz použitý kód

| aktuální verze = {{#invoke:Wikidata|formatStatements|property=p348|rank=preferred}}
| datum aktuální verze = 

--MichalZobec (diskuse) 23. 8. 2014, 13:55 (UTC)

Wikidata fungují stejně jako Wikipedie, aktualizovat informace tam může kdokoliv. Vzhledem k tomu, že jsou společná pro všechny jazyky, je větší šance na to udržet je aktuální. Datum taky bohužel nevím jak vložit – nahrazení čísla property (datum vydání je P577) ve výše uvedeném kódu nefunguje. (Možná by stálo za to zeptat se Pod technickou lípou, tam mi poradili právě ohledně vkládání čísla verze.) --Strepon (diskuse) 25. 8. 2014, 17:33 (UTC)