Diskuse:Ledově ostří

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesouvám sem pro případné zapracování podrobnější děj filmu od autora Irusqua. Tento text byl na souběžně existující stránce s nesprávným názvem Ledové ostří (což má být romantický film z roku 1992). --Gumruch 13. 12. 2010, 06:32 (UTC) Jimmy McElroy je příliš křehký a poněkud zženštilý, naopak Chazz Michael Michaels je příliš tvrdý a mužný a přesto to jsou krasobruslaři. Nesnáší se, a když oba získají titul mistr světa, zahanbí rvačkou na stupíncích vítězů celý šampionát a tak mají zakázáno do konce života bruslit v kategoriích mužů.

Jimmyho se zřekne jeho adoptivní otec, tak teď pracuje v obchodě se sportovními potřebami a Chazz hraje zlého čaroděje v pohádce na ledě. Jenže zapálený fanoušek Jimmyho, Hector, najde možnost, jak by mohl Jimmy zase bruslit. A to v páru. Jde s tím za svým bývalým trenérem, ten ho ale odmítne. Jimmy tedy shání partnerku a přitom narazí na Chazze a porvou se. Zavřou je. Jediný kdo jim může pomoct je ternér, který viděl jejich rvačku v televizi a který v ní našel hlubší smysl, pod podmínkou, že budou bruslit spolu v páru. Nakonec souhlasí a po několika velmi zajímavých trénincích se z nich stanou přátelé.

Trenér ví, že k tomu, aby mohli tihle dva vyhrát potřebují něco víc, nějáký nový speciální prvek do jejich jízdy a napadne ho něco velice nebezpečného – Železný lotos. Skok, při kterém je 99% pravděpodobnost, že jeden z dvojice tomu druhému usekne hlavu. V tomto páru je tím nešťastníkem Jimmy.

I když je jejich situace už tak náročná, začnou se do toho plést Stranz a Fairchild Waldenbergovi, sourozenci a několikanásobní mistři, kterým se ani trochu nezamlouvá, že tito dva krasobruslaři budou jezdit právě v jejich kategorii. Když navíc selže plán, při kterém jejich sestra Katie, nucena sourozenci (kteří hrají na city a dávají ji za vinu smrt rodičů), musí nahrávat trénink Chazze a Jimmyho nasadí tvrdší kalibr.

Katie, která se mezitím dala dohromady s Jimmym, musí svou pozornost věnovat Chazzovi, aby je oba rozeštvala. Což není problém, protože Chazz trpí „prokletím“ – je závislý na sexu. Vše se nastraží tak, aby Katie byla s Chazzem až k ní příjde na domluvenou schůzku Jimmy. Díky tomu, že se Jimmy naštval na Katie a hlavně na Chazze, je ohrožen celý jejich program, protože Jimmy je přeprán Fairchild a spoután na záchodě a Chazze zase unese Stranz do skladiště.

Nakonec se oba včas dostanou na led a v půlce dokonalé jízdy hodí na led Fairchild perlu ze svého náhrdelníku, a když přes ní Chazz přejede svou bruslí a něco si udělá s kotníkem a je jasné, že nemůže Železný lotos provést, musí se tedy vyměnit – Jimmy vyhodí do vzduchu Chazze. Skok se naštěstí těsně provede a šampionát vyhrají, Jimmy odpustí Katie i Chazzovi a začne s Katie chodit, na konci oba vzlétnou na bruslích a opouštějí halu po svém.