Diskuse:Ledce (okres Kladno)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Co kdyby se zde udělala fotogalerie?[editovat zdroj]

V článku, ale není z čeho. Máš nějaké své fotky Ledce? Jinak by to bylo porušení autorských práv. Pro informaci, obrázky se vkládají na commons. Tu je návod, jak se zaregistovat a vkládat obrázky. Ještě jedna rada, když edituješ článek, neukládej tak často, znepřehledňuješ tím historii článku. --Schuminka janička 8. 10. 2011, 12:56 (UTC)

OK - jasně -fotky mám budu je sem pomalu dávat. CzechLed 8. 10. 2011, 15:36 (UTC)

Hele tak ty fotky mi sem nejdou dát - Sem hroznej nešika =). Napiš mi tvůj mail a já ti na něj ty fotky budu posílat. CzechLed 8. 10. 2011, 16:30 (UTC)

Baráčníci[editovat zdroj]

Mohl by zde někdo udělat ten odkaz na článek Baráčníci - v textu je Baráčníků a to nikam neodkazuje. Snad jsme to vysvětlila dobře. Děkuji.

Hotovo. Díky. --Schuminka janička 26. 11. 2011, 11:40 (UTC)

Šternberk[editovat zdroj]

Nevím jestli je zcela přesné považovat Šternberk jako část obce Ledce. Zde [1] je napsáno: počet částí obce - 1. Šternberk jako bývalá lázeňská lokalita je sice ve velmi těsné blízkosti obce ale jestli jí považovat za část obce? Buď bych článek Šternberk přesunul do článku Ledce nebo (a to spíš jelikož je článek poměrně veliký) bych článek zcela osamostatnil a v článku Ledce bych dal jen zmínku, že tu bývali lázně + odkaz na Šternberk ale považovat Šternberk jako část - nevím. Edisteewr 14. 1. 2012, 09:09 (UTC)

... Ano Šternberk by se podle mě neměl brát jako oficiální část obce jako např.: Hradečno Nová ves - Hradečno; Nová ves nebo např.: Kladno - Rozdělov; Vrapice; Švermov; ... Možná by se měl článek Šternberk připojit k článku Ledce (okres Kladno) nebo přejmenovat na Lázně Šternberk a dole v článku vymazat možnost přechodu ze stránky Ledce na stránku Šternberk jako část obce - je to matoucí. Edisteewr 8. 2. 2012, 13:45 (UTC)
Ano, Šternberk není ze statistického hlediska evidován jako část obce ani jako základní sídelní jednotka. Jinými slovy celé Ledce jsou jedna mč a jedna zsj. Ale myslím, že tak matoucí zase ta přítomnost zápatní lišty není a že výhody takového prolinkování všech podřazených sídelních hesel dané obce převažují nad nevýhodami. Koneckonců lišta nikde explicitně netvrdí, že uvedené odkazy představují právě a jen mč. Skutečnost, že Šternberk není evidpván jako samostatná mč či zsj je asi užitečné zmínit někde v jeho úvodu, čímž se snad většina případných nejasností rozptýlí. Eventuálně možno nadto odkaz naň v liště dát menším písmem (tag small). Jinak existence samostatného hesla Šternberk je myslím velmi žádoucí - ta lokalita má jednak dost svébytný charakter (kupř. kat. ve smyslu Lázně dává smysl pro Šternberk, daleko méně by dávala pro Ledce), druhak nutno dát volný prostor samostatné starší historii, kdy Bílý Újezdec měl až do poč. 17. stol. zcela jiné držitele od L. Tolik tedy krátká poznámka mimochodem. Doslova. Doufal jsem, že dneska nasekám ve Šternberku pár foto k seznamu PS, ale nakonec už mi to časově nevyšlo. :-( Tak holt někdy "nabudúce", až čas nebude tolik tlačit... --Miaow Miaow (diskuse) 24. 4. 2013, 21:35 (UTC)
Určitě bych to odlišil, tohle se mi zdá matoucí. V těch obecních šablonách a pseudošablonách je totiž zvykem uvádět pouze oficiální části obce. Někde jsem viděl i třeba ZSJ, ale byla napsána malým písmem a bylo především uvedeno, že se jedná o ZSJ. --Harold (diskuse) 24. 4. 2013, 22:14 (UTC)