Diskuse:Larp

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud anonym doloží, proč smazal externí odkaz a podloží to argumenty, že zmíněná organizace není pořadatelem většiny akcí v ČR, tak revertovat nebudu, ale takto mi to přijde jen jako vandalismus a mazání částí článků. Rovnou ale říkám, že do problematiky LARPu nevidím a že tedy nevím, jestli má pravdu a nebo ne. To nechám na diskuzi zde. --Chmee2 16:39, 18. 5. 2006 (UTC)

Není už to mimochodem moc dlouhý? Jestli by nebylo vhodné to rozseknout na LARP a LARP v ČR Permon 14:13, 18. 7. 2006 (UTC)

Mně se nezdá, že by to bylo nutné rozdělit, jen místo „u nás“ pište „v ČR“.--slady 02:38, 20. 7. 2006 (UTC)

Tak jsem to trochu poeditoval, ať je to česky - překlepy, slovosledy, interpunkce, málokde i významy nebo vlastní dodatky. Prosím, používejte "hra" nebo "larp" místo slova "akce", jehož použití je dost lidové, neodpovídající encyklopedickému záměru, možná i zavádějící. A přidal jsem si svoji akademickou práci :) Jinak - jsem pro nějaké rozumné rozdělení. --Izmi 22:32, 26. 7. 2006 (UTC)

Musím říci, že stránka LARP je editována a zpracována mnohem kvalitněji než stránka dřevárny, která nemá nejen povedomí o mezinárodní, ale ani o české scéně. Výraz LARP je brán v kontextu s celosvětových chápaním tohoto výrazu. Díky za ní. Opravil jsem něco málo překlepů a chci díle uporoznit, že hry Erien a Ivenia nejsou družinovky. Symbolem "družinovka" byly označeny z důvodu komornosti, a také proto, že anglická verze Kalendáře ASF ji označuje slovem LARP. Jinak se jedná o propracované LARPy kladoucí důraz na skutečné hraní role s pravidly co nejvíce se blížícími skutečnosti. Proto by se pro ně dal použít i nyní se čím dál častěji objevující termín Living fantasy. Dále je nutno podotknout, že ekonomický systém na LARPech typu svět nelze obecněoznačit za nefungující. Jeho kvlity jsou podmíněny organizátorem hry a na nejedné akci ekonomie funguje. V současné době je v přípravě další internetový projekt pro hráče LARPu, až bude uveden v činnost, bude ne něj v tomto komentáři upozorněno.--Tarenor 07:59, 8. 9. 2006 (UTC)

Linky, které má smysl dávat do článku[editovat zdroj]

Článek je informativní a přehledový. Nemá smysl zde dávat linky na drobné skupinky, či jednotlivé akce. Zrušil jsem tedy zcela kapitolku 'Akce a skupiny'. Zde by mohl být neomezený výčet všeho možného. Na oboje se dá dostat buď přes zmíněné portály, nebo přes kalendáře. Přítomnost těchto dokazů přímo v článku je nadbytečná. Prosím, nevracejte je tam již znovu - nepatří sem.

Sekce 'Organizace' je věnována opravu organizacím (tedy org. s právním základem - většinou občanská sdružení). Těch není zase tolik a mohou zde být zmíněny.

Opakovaně uvádím: Do článku nepatří odkazy na akce - sekce byla opět zrušena - ke všem se lze doklikat buď přes portály, nebo kalendáře a nelze objektivně hodnotit, které zajímavé jsou a které ne. Nemají tedy zde co dělat

Naopak v sekci portály je smysluplné uvádět významné regionální portály. Permon 23. 2. 2009, 11:16 (UTC)

Má smysl odkaz na stránky Aragornu jako portálu zabývajícího se larpem? Pokud si myslíme, že ano (já se domnívám, že ne), pak navrhuji odkaz upravit na přímo stránky, které se larpu týkají http://www.aragorn.cz/diskuze/?oblast=8 a přesunout je níže z důvodu (ne)významnosti. --Tarenor 2. 2. 2010, 08:36 (UTC)

Psaní slova LARP[editovat zdroj]

Drazí editoři hesla larp. Rád bych vás upozornit na to, že způsob psaní larpu jako LARPu není zcela v pořádku a je proto spíše kontraproduktivní na tento formát toto heslo upravovat. Více o psaní slova larp se můžete dočíst v článku Jak se píše LARP? či na stránkách Internetové jazykové příručky Ústavu pro jazyk český - heslo zkratková slova. --Tarenor 16. 11. 2009, 15:16 (UTC)

Moc LARPu nerozumím, ale vzhledem k tomu, že, existují lidé, kteří slovo LARP (ač tomu možná někdo nevěří) slyší poprvé v životě, psal bych slovo velkými písmeny. Ať je zřejmé, že jde o zkratku. Konec konců je Wikipedie vzdělávací server. Nevím, možná to chápu špatně, ale to stejné doporučuje i jeden ze zmiňovaných odkazů. :) --Ruard 16. 11. 2009, 21:48 (UTC)

Velké díky za aktualizaci hesla larp --Tarenor 7. 6. 2011, 20:48 (UTC)