Diskuse:Laktace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona přesnost[editovat zdroj]

Nemam rad reverty, takze takto sablonou. Tuto smesici zavadejicich informaci, polopravd, nesmyslu bude nutno predelat... Micha se zde nesmyslne pojem laktace a kojeni. Proc proboha historie u procesu tvorby mleka??? To se snad tyka kojeni, ci mlecne vyzivy cloveka, ne??? Zpusobuje neplodnost???? Antikoncepce??? To asi nebyly ty vhodne terminy...A jako rada proti poceti to neni zrovna korektni informace... A ta infanticida -- to jsem fakt nepochopil? Jinak ale ocenuji snahu.--Flukeman 31. 10. 2009, 18:44 (UTC)

Mně se to taky zdálo v mnohém divné a navrhoval jsem sloučení s kojením, ale asi se opravdu jedná o dvě rozdílné věci... každopádně s tebou musím souhlasit že to potřebuje revizi, ale sám si na to netroufám. --Vojtech.dostal 1. 11. 2009, 08:39 (UTC)
Jen upravujte, kolegackove, upravujte. Treba ad antikoncepce: Jedna vec je umyslne vyuzivani onoho prirodniho efektu k "planovani rodicovstvi", druhy pohled je, ze ten jev/efekt opravdu existuje... Vsak se na nej neni treba spolehat, ze. Ne jen na nej. ;)
A ze jsem ho nazval zrovna "antikoncepci"... Jetli mate lepsi termin pro toto fungovani samiciho tela, prosim, sem s nim.
Ad michani s kojenim: Rozdil tech dvou jevu tam je tam podan umyslne, tak snad odstatecne. Ikdyz treba kojeni/sani by uz mohlo byt predevsim na strance Kojeni, neprijde mi to tady jako uplne mimo misu. Ale to uz je na vas. --Franta Oashi 2. 11. 2009, 16:07 (UTC)
A ad infanticida: Pojem sam uz patri do etologie, ano, ale s laktaci skrze tu "antikoncepci" rozhodne souvisi. Tak kde jinde by to melo byt, nez tady? Je fakt, ze etologie v clanku (predevsim v te kapitolce) zminena neni. Nejak doplnit? --Franta Oashi 2. 11. 2009, 16:37 (UTC)
A k etologii bychom se mohli dostat i jinak, nez pres infanticidu: U primatu existuje reflex matky decko/mlade pritisknout k sobe... I proto mame prsa na hrudi, a ne v trislech, jako vetsina jinych druhu. --Franta Oashi 3. 11. 2009, 14:26 (UTC)
"Faktická přesnost tohoto článku je zpochybněna."

Na tom si stale trvate? Nebo uz to dame pryc? --Franta Oashi 24. 11. 2009, 23:12 (UTC)

Laktační psychóza[editovat zdroj]

Má tedy "Laktační psychóza" něco společného s laktací? :D tady je odkaz na článek, který píše že s tímto článkem nesouvisí.. - http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Poporodn%C3%AD_psych%C3%B3za&oldid=4551063

Tak jsem to tam nejak zminil... --Franta Oashi 4. 12. 2010, 17:16 (UTC)