Diskuse:Kruskalův algoritmus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ouch. Cesi by meli vedet, ze tento algoritmus poprve publikoval Otakar Boruvka v roce 1926. Ono i na anglicke je v tom pekny neporadek (je to rozhozene ve trech clancich, a treba zminka o Jarnikovi, ktery se s Boruvkou nepochybne znal a diskutoval o tom s nim, je v jinem), dlouho se chystam to tam predelat, ale zatim jsem se nejak nedokopal... Asi tam budou nejake drobne implementacni rozdily - nejsem si tim prave jisty, ale ta hladova metoda je v zasade stejna (a proto by to melo byt ve spolecnem clanku, imho). Viz tez en:Boruvka's algorithm, en:Prim's algorithm. Samohyl Jan 16:15, 3. 9. 2005 (UTC)

Kruskaluv a Boruvkuv algoritmus jsou dva ruzne algoritmy. To co jste mel pravdepodobne na mysli je algoritmus Jarnikuv, ve svete znamy jako Primuv. --Tomash 22:43, 3. 9. 2005 (UTC)
Hm, mate pravdu, cetl jsem ted clanek v Pokrocich matematiky, fyziky a astronomie (cislo 2, rocnik 1998), a je to slozitejsi, nez jsem si myslel (jsou tam jemne ale podstatne rozdily). Ale stejne (nebo spis prave proto, ze me to tak matlo) si myslim, ze by si to zaslouzilo jeden clanek, kde by se ty algoritmy a historie porovnaly. 07:53, 4. 9. 2005 (UTC)
Bylo by dobre postupne napsat clanky pro vsechny (Kruskaluv, Boruvkuv, Primuv/Jarnikuv) souvisejici algoritmy a vzajemne z nich odkazat. Tim myslim poznamenat, ze Jarnik navazal na Boruvku, udelat redirekt z Primova algoritmu na Boruvkuv a prip. i z Kruskala odkazat na ostatni. Pak by stalo za to procistit clanek o kostre, aby to nebylo na trech mistech, jak jste rikal. O historii zminenych algoritmu toho zas tolik asi nebude, co rikate? Udelame to takhle? --Tomash 16:53, 4. 9. 2005 (UTC)