Diskuse:Kormorán velký

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele JuliusFajman v tématu „Potřebné úpravy

Expanze kormorána velkého[editovat zdroj]

Z článku byly mnou odstraněny veškeré zmínky postavené na faktu, že se kormorán rozšířil ze Středomoří a od jihu. Původ naší hnízdící a zimující populace je třeba hledat spíše na severu a v souvislosti s exponenciálním růstem baltské populace! --Martin Vavřík 14. 2. 2011, 19:11 (UTC)

V první větě bylo uvedeno, že se vyskytuje všude kromě J. Ameriky a Austrálie, v poslední se pak píše "Hnízdí také ve většině Austrálie mimo centrální oblasti, zimuje také na Novém Zélandu." Dal jsem to do pořádku. P. Netušil -- Tento příspěvek přidal(a) 188.175.181.162 (diskuse) 17. 1. 2012, 00:48‎ (CE(S)T)

Potřebné úpravy[editovat zdroj]

  • Jde o biologický článek, přes to informace o vzhledu a chování jsou téměř nulové.
  • Informace o lokální ochraně snad nemusí být hned v úvodu. K tomu doplnit spornost změny (chybná interpretace ministerstva?).
  • Výskyt v Česku: počet zimujících není odatovaný ani ozdrojovaný. Doplnit by se mohly i údaje o hnízdění.
  • Konflikt: neaktuální a nepravdivé informace. Chybí porovnání škod s jinými příčinami včetně vnějších faktorů ovlivňujících tyto škody. (Nevím, jak to napsat. Prostě kormorán vpodstatě není příčinou škod. Tou je samozřejmě člověk a jeho ovlivnění stavu řek. Jak následky na udržení ryb přímo, tak na usnadnění jejich lovu predátory.)
  • Povolený odstřel: náhodné mikro-lokální informace, samy o sobě nevýznamné. Chybí údaje za celou republiku.

--P.01 (diskuse) 11. 2. 2017, 20:42 (CET) (doplněno 21:25)Odpovědět

Doplnil jsem popis, upravil úvodní paragraph, dále upravil dle mého nepatřičně emocionálně zabarvenou větu v sekci o konfliktech.
Dle mého by byla tato sekce potřeba scela přepacovat, je neaktualní, zaměřuje se nepatřičně hodně na škody na rybářích (je to přece jenom stránka o Kormoránovy, ne rybářích, dle mého by stačila stručná zmínka) a podává naprosto nerelevatní informace. --JuliusFajman (diskuse) 30. 11. 2021, 15:26 (CET)Odpovědět