Diskuse:Koniklec velkokvětý

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mohu se autora zeptat, o čem je to tedy článek? Původně se to jmenovalo koniklec, je to překlad článku z enwiki o rodu koniklec, a jmenuje se to koniklec velkokvětý? Tak kde je chyba? Zdraví --Vojtech.dostal 26. 4. 2009, 17:02 (UTC)

Ano, byly použity informace z enwiki, k druhu koniklec. Tedy informace shodné s ostatními konikleci. Článek je speciálně o konikleci velkokvětém.(Zdroje jsem uvedl.) Chyba byla, že jsem začal psát na českou verzi us stránky, kterou jsem pro tento účel upravil. Ale měl jsem tam díky tomu další chybu: Koniklec velkokvětý (Pulsatilla grandis) je vytrvalá rostlina, kterou nacházíme na loukách, prériích a svazích pahorků Severní Ameriky a Eurasie. Samozřejmě že na prériích Severní Ameriky ne.

--I.Sáček, senior 26. 4. 2009, 17:21 (UTC)

Aha, už to chápu. V tom případě je samozřejmě toto v pořádku, díky. Ještě bych chtěl podotknout, že by se do článku na wikipedii neměly vkládat citově zabarvené věty ("Často ještě na polích leží sníh, když v suché, mrtvé, loňské trávě přibývá malých kopečků v chlupatém kožíšku."). To je teď snad již opraveno. Ale zas je tam podle mě moc obrázků, pokud na nich trváte, tak bych je spíš dal do galerie, jinak zbytečně prodlužují stránku směrem dolů, kde už není žádný text. --Vojtech.dostal 27. 4. 2009, 12:11 (UTC)
Upravím to. Jinak přdpokládám že tento pahýl bude značně rozšířen zejména co se týká toxikologie, historie, magie,ale taky nároků, pěstování, odrůdy(a jejich vlastnosti) a samozřejmě rozboru nahoře zmiňovaných odchylek. Taky se dá určitě něco najít jako koniklec velkokvětý v umění. Je to jedna z nejoblíbenějších květin,přes svoji toxicitu. Já si myslím, že mi to takhle zatím stačí a budu se věnovat asi skalníku, nebo škumpě. Ty obrázky vymažu, třebaže si myslím že každý z nich má v článku smysl, jde o fenologické fáze a prostředí v kterém koniklece najdeme a tím vlastně jsou doloženy nároky rostliny. Ale ano, jej jich mnoho. Já vím. Kdo chce obrázky, má jít do Commons.--I.Sáček, senior 27. 4. 2009, 14:23 (UTC)