Diskuse:Kongruence (rozcestník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nebylo by vhodnější převést článek na symetrický rozcestník? Takhle je to trochu zmatené a je těžké odkazovat do anglické wikipedie... --Hynas (diskuse) 28. 4. 2012, 17:31 (UTC)

Nechápu co je myšleno tím „a je těžké odkazovat do anglické Wikipedie“. --Tchoř (diskuse) 28. 4. 2012, 17:50 (UTC)
Špatně jsem se vyjádřil. Informace z českého článku Kongkruence (psychologie) jsou obsaženy v tamním en:Congruence, se kterým už je ale provázaný rozcestník Kongruence (rozcestník). Přitom český článek Kongruence odkazuje pouze na en:Congruence_relation a tedy nereprezentuje kongruenci ani obecně z matematického hlediska (algebra, geometrie aj., viz anglický článek). Nebylo by tedy lepší na Kongruence umístit pouze rozcestník se seznamem významů a odkazy? --Hynas (diskuse) 28. 4. 2012, 18:31 (UTC)
Mně se zdají ty mezijazykové odkazy zcela v pořádku, nevidím v nich problém. Rozcestník kongruence (rozcestník) je oboustranně správně provázán s rozcestníkem en:congruence, zatímco článek o kongruenci coby relaci na anglické wikipedii en:congruence relation je zcela správně oboustranně provázán s článkem kongruence. Neříkám, že nelze udělat symetrický rozcestník, ale ta argumentace provázáním s anglickou Wikipedií mi nedává smysl (mimochodem, nejsem si jistý, ale řekl bych, že ta anglická en:congruence (geometry) se česky ve školské geometrii nazývá shodnost). --Tchoř (diskuse) 28. 4. 2012, 18:45 (UTC)
Ano, uznávám, jazykové provázání nehraje roli, nezamyslel jsem se. A se shodným zobrazením zřejmě máte pravdu, alespoň jsem neidentifikoval žádný rozdíl. Nicméně i tak by možná bylo lepší převést rozcestník na symetrický, ale zřejmě to nebude až tak zásadní... --Hynas (diskuse) 28. 4. 2012, 18:59 (UTC)