Diskuse:Komiks

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tou kategorií humor bych si zvlášť u japonských komixů nebyl jistý ... -- Hkmaly 22:38, 11. 12. 2006 (UTC)

To je fakt... proto sem tam taky nedal celou kategorii, ale jenom tohle jedno heslo. Na rozdíl od en. kde tam mají celou kategorii! Neřekl bych , že je nutné, aby shoda v kat. byla vždy úplně 100%. --Nolanus 22:50, 11. 12. 2006 (UTC)
Jasně, otázka je jak velká je ta "shoda" u komiksů ... podle toho které komixy máme modré, tak to bude asi pod 50%, ale možná to znamená jen že tam máme nereprezentativní vzorek ... -- Hkmaly 07:07, 12. 12. 2006 (UTC)

Definice[editovat zdroj]

Nevím, jestli je správná použitá definice komiksu jako literárního a výtvarného žánru. Spíše bych se přikláněl k definici použité v ang. wiki. "forma výtvarného umění tvořená obrázky obvykle doprovázená textem" žánr je podle mě možno rozlišovat i v komiksu jako takovém ne? Jsou přece romány psané jako komiks, anektdoty,dobrodružné příběhy,... -- Ladin 11:40, 21. 12. 2006 (UTC)

Ono žánr je těžká věc. Můžete totiž mít i sci-fi komedii - a ještě to může být komiks. Je pravda, že existují komiksy které při řazení do žánru nejde zařadit jinak než jako komiks, na druhou stranu existují i komiksová zpracování literárních děl, které existují i v jiné formě a bylo by logické aby obě formy měli stejný žánr ... takže skoro bych řekl, že logika a zdravý rozum je zde irelevantní a musíme nechat rozhodnout odborníka na škatulkování ... -- Hkmaly 18:23, 21. 12. 2006 (UTC)
Jestli to nevadí, přepíšu "žánr" na "médium" ... komiks je jenom typ média, jako např. film nebo "klasická" kniha. Není to přímo žánr, i když samozřejmě některá nakladatelství si drží "kontinuitu" - tj. svět, kam svoje komiksy cpou, a všechno se odehrává "tam", nemluvil bych o komiksu jako o žánru, ale o médiu... --ॐ मणि पद्मे हूँ - Running 23:44, 1. 3. 2008 (UTC)

seznam "známých" komiksů[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, je k něčemu ten seznam "známých" komiksů a seznam "známých" autorů na konci článku? je fakt, že nejsem fanda seznamů na wikipedii (vždycky mi připadaly zbytečné), můžu tenhle smazat, resp. nějak to rozepsat a většinu z nich do textu zahrnout? Takhle mi to přijde na nic, navíc když půlka z těch odkazů nikam neodkazuje...--ॐ मणि पद्मे हूँ - Running 00:46, 2. 3. 2008 (UTC)