Diskuse:Karosa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesun zpět na Karosa[editovat zdroj]

Nejprve jsem nebyl proti přesunu na nový název společnosti, ale teď docházím k názoru, že je to nesmysl. Karosa má 112-letou historii se kterou Iveco nemá nic společného. Na této stránce může být například novodobá historie (doteď dva roky). Navíc dva ze tří současných modelů byly vyvinuty ještě za starého názvu. Přesun byl špatný, protože drtivá většina souvisejících článků na wikipedii odkazuje na Karosu (například Škoda VOS), ne na Iveco Czech Republic. Navíc je zde ještě takový detail - pod původním názvem Karosa by měl vzniknout ještě jeden článek - o karosárně Oldřicha Uhlíka, která toto jméno nesla původně.--Slfi 30. 12. 2009, 05:31 (UTC)

V takovém případě je vhodné do záhlaví článku vložit šablonu Přesunout, aby byl návrh viditelný. --Kacir 30. 12. 2009, 06:35 (UTC)
OK, souhlasím, nicméně by to chtělo napsat aspoň nějaký základní pahýl o Ivecu Czech Republic, aby to nebyl jen redirect. Plus tu Uhlíkovu karosárnu. Ale autobusy zrovna nejsou můj hlavní obor... --Harold 30. 12. 2009, 09:27 (UTC)
OK, jiste presunout. Karosa neni Iveco. Ale jiste udelat alespon nejaky clanek o Ivecu (mozna pozadat o moznost zkopirovani neceho z jejich webu) a pridat informaci do stranky Karosa i Iveco, ze se jedna o naslednika pod. Ale pod jejich znackou znikaly i nastavby jako hasici, silnicni vozidla apod.

--Jivo 3. 1. 2010, 12:22 (UTC)