Diskuse:Joseph Goebbels

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Svenkaj v tématu „Nepřesnosti

Doporučuji číst knížky, toto zjednodušení Dr. Goebbelse na 20 řádků je podle mě velmi povrchní. Ale taková už je asi doba.

Lži v této stránce[editovat zdroj]

Krom obecné povrchnosti, ale to už sem asi nějak patří, protože je potřeba poskytnout stručné informace. Je hned na začátku jedna velká lež, Goebbels nikdy nedovolil svoji ženě zabít děti (vlastní) není pro to žádný důkaz. Naopak, všechny fakta vypovídají o opaku.


Zatím sem to prozatímně opravil, aby to bylo tak mezi oběma tvrzeními.--Konvalín (diskuse) 22. 5. 2013, 19:53 (UTC)

Ani ted to neni upravene dobre - podle Anthony Beevora to byl doktor, kdo na pokyn M. Goebbelsove podal detem nejprve morfium, aby usnuly, nasledne vsak nebyl schopen dokonat vrazdu sesti deti podanim kyanidovych kapsli, takze byl privolan dalsi doktor, ktery tak mel ucinit. Konstatovat tedy, ze M. zavrazdila sve deti neni uple presne. (diskuse) 15. 4. 2015, 11:12 (UTC)


"V této funkci plně uplatnil své schopnosti propagandy v boji proti místním socialistickým a komunistickým stranám..." Stále dokola: nacismus je jednou z mnoha verzí socialismu, a tudíž tato věta NEDÁVÁ SMYSL!!!

Nepřesnosti[editovat zdroj]

"O Goebbelsovi se říká, že měl plochou nohu (talipes equinovarus)." Pes equinovarus není plochá noha, ale tzv. koňská noha. Je to trochu (dost) jiný typ deformity... MaT (diskuse) 9. 5. 2020, 22:07 (CEST)Odpovědět

@MaT:Můžete jako lékař upravit sám, aby nedocházelo k dalším laickým zkreslením? (nejlépe se zdrojem) Zdraví--Svenkaj (diskuse) 9. 5. 2020, 23:47 (CEST)Odpovědět