Diskuse:Josef Berger

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Josef Berger je pokud se nemýlím biolog [1], to se s hematologií nikterak nevylučuje, na hematologickém výzkumu či výuce se podílí řada biologů, u hesla informatik Google nic nevyhledává [2]. Přesto napsal publikaci Informatika v klinické praxi pro lékaře a klinické biology, takže pokud se tomuto oboru věnuje, je možné ho do něj zařadit. Ve wikipedii je snaha kategorizovat co nejníže v kategorizačním stromu. --Kacir 13. 11. 2008, 10:38 (UTC)

Měl bych dotaz na komunitu, zda je účelný obsáhlý seznam publikací. Jejich encyklopedická hodnota není imho velká, zejména pokud jsou citovány ve zkrácené podobě bez názvu článku. Měl by tedy někdo protesty proti tomu, kdybych počet vybraných publikací výrazně zredukoval a doplnil i názvy článků? --Formol 9. 1. 2010, 22:50 (UTC)

Úplná citace obsahující anglické názvy je knihovnická a je potřebná pro specialisty (diplomové práce, vědecké práce). Zkrácená citace, která umožňuje vyhledat celý text, je encyklopedická a na téma jejího obsahu v ní ukazuje název časopisu. Vynálezce je dobrý podle toho, co vynalezl. Fotbalista podle toho, jak dává góly. Vědec podle toho, kolik článků mu vyjde v prestižních vědeckých časopisech (nebo knih). Všichni mohou být zajímaví, mají-li milenky. To poslední je bulvár, to před tím je encyklopedie. Bulvár je pro většinu lidí zajímavější, než encyklopedie. Pro wikipedistu by měla být zajímavější encyklopedie. Lze také obecně napsat, že špičkový fotbalista se občas trefil do soupeřovy branky, vynálezce přemýšlel a vědec opublikoval několik impaktovaných publikací. Jaká je výpovědní hodnota těchto obecných frází? Neměli bychom raději doplňovat citace u ostatních vědců, kteří heslo ve wikipedii už mají, aby ve wikipedii nebyl přebytek frází? Bláha, 19.3.2010