Diskuse:Josef Alois Schumpeter

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jako ekonom se přimlouvám, aby tento velikán ekonom. vědy dostal na cswiki svoje heslo pod názvem Josef Alois Schumpeter. Český výklad dějin ek. teorií a výukové materiály na VŠ používají právě toto jméno. Tango 19:34, 3. 10. 2007 (UTC)

Je někdo ochoten dodělat odkazy v odstavcích o díle v ekonomii?[editovat zdroj]

Jde o editaci odkazů na Keynese, keynesiánství popř. jiná v těchto odstavcích zmíněná jména osobností, pokud na české wikipedii existují, popř. se předpokládá jejich vznik. Také odstranit anglické uvozovky za české aj. jazyková korektura je vítána.

Sám jsem na Schumpetera dorazil z jeho exkurzu do teorie demokracie, kterou znám a hodlám se jí ještě trochu i zde na wikipedii věnovat. Teorii demokracii jsem vyčlenil zvlášť, neboť se jedná jednak o zvláštní obor politických věd, jednak zde považuji jeho přínos možná za dlouhodobě ještě zásadnější, než v ekonomii.

Ekonomické pasáže jsem ale přeložil bez přímé znalosti díla, prostě aby byl Schumpeter "celý". V oblasti ekonomie proto máte volnou ruku i jinak, máte-li dojem, že něco pozoruhodného zde o něm stále chybí. Dám si zde minimálně pár dnů pauzu Huck 21:14, 3. 10. 2007 (UTC)