Diskuse:Joni Mitchell

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Jvs v tématu „Přesun

Přesun[editovat zdroj]

Jsem na rozpacích, protože na českém internetu je výrazů Joni Mitchell velká spousta.--Chalupa (diskuse) 13. 1. 2014, 15:26 (UTC)

Proboha to jste se všichni zbláznili? To má být svaté tažení přechylovačů? Přechylte všechno, co před vámi neskočí do vody nebo nevyleze na strom! Hodně zdaru vám přeje --Gampe (diskuse) 13. 1. 2014, 17:53 (UTC)
Vaše expresivní vyjádření problém nikterak neřeší. Na naší wikipedii máme již dva články s Mitchellovou. A když jsem já jednou napsal něco o tom, abychom nebláznili, byl jsem ze strany nepřechylovačů poučen, abych se vyvaroval takovýchto urážek. --Chalupa (diskuse) 13. 1. 2014, 18:26 (UTC)
Vážený pane kolego, moje expresivní vyjádření berte nikoliv jako urážku, ale jako projev beznaděje a zoufalství. Kolikrát se to tu už dokola probralo! Patti Smith, Maria Jeritza, Zinka Milanov. Pravidla českého pravopisu, doporučení a vyjídření poradny Ústavu pro jazyk český. Atd. atd. A vrací se to znovu a znovu. S pánembohem přechylte si třeba i Claire Lefilliâtre, Annu Netrebko, Montserrat Caballé nebo Yoko Ono. Moc se na to těším. --Gampe (diskuse) 13. 1. 2014, 19:20 (UTC)
Pokud jste si ale mohl všimnout, já Joni Mitchell zase až tak přechylovat nechci. A Vámi uvedené příkaldy přechylovat snad nikdo nechce. --Chalupa (diskuse) 13. 1. 2014, 20:22 (UTC)
Také to není namířeno proti Vám osobně, ale proti veškerým nesmyslným snahám všech přechylovačů, v tomto konkrétním případě především Jana Kameníčka. --Gampe (diskuse) 13. 1. 2014, 20:37 (UTC)
Osobně přechylování nemám rád, nechal bych název článku, jaký je. Přechýlená jména zní podivně a je mi z nich nablití... Nemusíme přechylovat všechno co vidíme. --WeWerCZak (diskuse) 25. 2. 2014, 18:57 (UTC)
Nesmyslné jsou především příspěvky, obsahující různé emotivní výkřiky či osobní pocity, které jinak mají zcela nulovou argumentační hodnotu. Já jsem se přechylování na cs.wiki naposledy věnoval před poměrně dlouhou dobou a jen velmi okrajově, takže netuším, které mé příspěvky má kolega Gampe na mysli, potřeboval bych odkaz. Přesto jsem si jist, že jsem je podložil něčím konkrétním a nevystačil jsem si s obviňováním oponentů z údajného svatého tažení ani se zvláštním tvrzením jiného kolegy zde, že se mi chce z nějakého tvaru slova zvracet. Jan.Kamenicek (diskuse) 25. 2. 2014, 23:04 (UTC)
Jo, pardon, už vím, v listopadu jsem navrhl přímo tuto stránku na přesun. Ale byl tam jasně formulovaný argument. Pokud významné zdroje užívají obě verze, měla by se upřednostnit přechýlená. Jan.Kamenicek (diskuse) 26. 2. 2014, 00:11 (UTC)
Osobní reakce@Jan.Kamenicek: Pokusů o věcnou argumentaci pro a proti přechylování jsem se zúčastnil několikrát. Namátkou mě napadá Patti Smith, Zinka Milanov a určitě jich bylo víc. Nemám dojem, že by některý z těchto případů skončil tím, že by jeden tábor přesvědčil svými argumenty tábor druhý, spíše mám za to, že ty případy skončily jakousi únavou z neustálého přetahování. Radu nejvyšší jazykové autority (totiž "přechylujte s rozumem") si každý tábor vykládá po svém. Proto jsem se rozhodl se těchto debat nadále neúčastnit. Emotivně zabarvené výkřiky nebyly ničím jiným, než projevem bezmoci a zoufalství nad vždy znovu vyvěrajícími snahami přechylovačů, o kterých si nadále myslím svoje. --Gampe (diskuse) 26. 2. 2014, 05:00 (UTC)
Bohužel, pokračujete ve stejném tónu. To je hezké, že si o každém, kdo si dovolí navrhnout změnu na přechýlenou verzi, "myslíte svoje", ale nechápu, proč to sem píšete, jako autora návrhu na přesun mne to vůbec nezajímá. Já jsem tady napsal jasný argument, jiných diskusí jsem se prakticky neúčastnil a nevím tedy, co jste si tam s kým povídal. Když tady nechcete věcně reagovat, tak si velmi prosím odpusťte i ty ostatní výlevy. Wikipedie není diskusní fórum, diskusní stránky mají sloužit hledání řešení. Děkuji za pochopení. Jan.Kamenicek (diskuse) 26. 2. 2014, 19:25 (UTC)

Návrh na přesun odebírám pro nedosažení konsensu. --Jvs 9. 12. 2014, 13:49 (CET)Odpovědět