Diskuse:Jiří Meitner

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2007072710009899.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Jeden z nejlepších současných malířů[editovat zdroj]

Podle mého je Jiří Meitner jedním z nejlepších současných malířů, a to nejen českých.

Dílo celkově působí vyrovnaným dojmem, přitom se zřetelným autorovým rukopisem. Obraz Dialog-epilog z modrobílé série je prostě geniální. Malovat dobře špachtlí, to už chce kumšt... Sám mám bohužel jen jednu kresbu (Staronová synagoga) z cyklu Židovské motivy. Obrazy jsou na mě příliš drahé :-( --Bahir 10:58, 11. 8. 2007 (UTC)

Hm... Škoda, že o tom neví odborná veřejnost...
Ne vážně, tohle je naprosto subjektivní tvrzení, které lze snad objektivizovat pouze rešerší odborného tisku, nijak jinak.
Osobně považuji to tvrzení za lživé a nabubřelé, nemající jakoukoli reálnou oporu. Jiří Meitner je IMHO encyklopedicky zcela nevýznamná osoba! --Šandík 18:04, 1. 11. 2007 (UTC)

Vlastni biografie, zkopirovane[editovat zdroj]

Clanek je s nejvetsi pravdepodobnosti vlastni biografie Jiriho Meitnera (uzivatel "Bahir" s nim sdili stejne ICQ cislo). Velke casti textu jsou doslovne zkopirovany z Meitnerova blogu [1].

Encyklopedicka vyznamnost tohoto malire neni nijak podlozena (nejsou uvedena zadna oceneni, ani na jeho vlastnim zaznamu [2]). Na anglicke Wiki prave probiha hlasovani o smazani ktere velmi pravdepodobne uspeje.

Pokud bude tento clanek smazan i zde mely by byt smazany i zaznamy na Commons, cs: citatech a reference tak stedre rozhozene po cs:. Pavel Vozenilek 15:08, 15. 9. 2007 (UTC)

Proč i na commons? Pokud vím, tak commons nemá žádné požadavky typu zákazu publikace vlastních výtvorů (stejně jako třeba wikibooks), takže pokud to tam cpe pod svobodnou licencí (což dělá) tak nevidím důvod mu to tam mazat.
--Křžut 16:15, 17. 9. 2007 (UTC)

Vlastní výzkum[editovat zdroj]

Článek jsem označil šablonou vlastní výzkum zejména pro zavádění nového pojmu imaginární realismus.

Souhlasím. --Tlusťa 08:28, 25. 9. 2007 (UTC)
No abych pravdu řekl, tak ten termín není nový, i když není asi tak často používaný (na „českém“ internetu kromě Meitnera jen jeden hit [3], ale třeba anglické spojení imaginary realism má hitů o poznání více [4]) no ale tím spíš je pochybné prohlašovat se za zakladatele něčeho, co již dávno existuje. Jedudědek 09:22, 25. 9. 2007 (UTC)

Pozor, vyhledávání informací na internetu není vlastní výzkum. A jestliže Meitner o sobě na svém webu tvrdí, že založil imaginární realismus, není vlastním výzkumem vložit informaci: "Meitner svůj styl sám označil za směr imaginární realismus." a případně doplnit odkaz na to, co je to imaginární realismus (a že třeba vznikl dřív, takže ho nemohl založit). Vlastní výzkum by bylo, kdyby to Meitner řekl někde u piva pouze autorovi článku, nebo kdyby Meitnera autor článku ke směru přiřadil sám, aniž by k tomu došlo kdykoli předtím někde jinde. Okino 13:50, 25. 9. 2007 (UTC)

Vhodnost zdrojů[editovat zdroj]

S výjimkou tohoto zdroje (A to ještě nevím, jak daný web funguje. Možná tam může přispívat kdekdo) nepovažuji reference za vhodné. Autor (Meitnerův syn) buď refuje fotografiemi pozvánek, záznamem projevu kurátora Meitnerovy výstavy, případně článkem na webu Shekel, s nímž je Meitner spřízněný. --Faigl.ladislav slovačiny 31. 5. 2013, 17:24 (UTC)

Dobrý den, myslím, že relevantních zdrojů je dost. Co se týká shekelu, tak mi ta spřízněnost trošku uniká. Nabídli, že budou prodávat jeho obrazy a mají v nabídce portréty, to je vše. Shekel je nezisková organizace (občanské sdružení). Jiří Meitner je jediný malíř, o kterém na uvedeném serveru vyšel do současné doby článek, což je výrazem i určité exkluzivity. I jiných relevantních zdrojů je dost - články v novinách, v tištěných i online, záznamy z regionálních a kabelových televizí, atd. AbART je pokud vím brán také za relevantní zdroj, dokonce s ním i plánujete spolupracovat - společný projekt Wikipedie:WikiProjekt GLAM/abART. Co se týká dalších zdrojů, tento měsíc by měl například vyjít článek v Revue SKŽ, ISSN 1802-2642 (ISSN 1803-8093), včetně fotografií díla. Co se týká pozitivních referencí od kunsthistoriků Jiřího Karla (archeolog, historik, bývalý ředitel a kustod Městského muzea v Rýmařově) nebo PhDr. Jaromíra Procházky, který je respektovaným soudním znalcem a zároveň majitelem aukční síně a galerie Procházka (transars.cz), to považuji osobně za reference, kterými se každý současný malíř na wikipedii pochlubit rozhodně nemůže. ---- Wikipedista:Bahir (diskuse) 3. 6. 2013, 11:53 (UTC)

Dobrý den, relevantních zdrojů může být dost, ale není jimi zdrojováno. Pokud jich tedy je dost, jak píšete, můžete je do článku uvést? Co se má stát (tj. být publikováno) pro Wikipedii není relevantní. Podstatné je, co již publikováno bylo. Článek Shekelu je v tomto případě závislý zdroj. Shekel se tématice umění nevěnuje a článek byl publikován z toho důvodu, že e-shop, provozovaný stejným občanským sdružením jako Shekel, prodává/nabízí obrazy Vašeho pana otce. Tím neříkám, že odkaz na článek ve zdejším článku být nemůže. Pouze nemá takovou váhu, jako nezávislý zdroj. --Faigl.ladislav slovačiny 3. 6. 2013, 16:58 (UTC)