Diskuse:Jaroslav Foldyna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Teda pardon, ale takhle odporně předvolební článek jsem na Wikipedii snad ještě neviděl - patří do encyklopedie druholigoví politici a hlášky typu "V krajských volbách v říjnu 2008 bude kandidovat na hejtmana Ústeckého kraje"?? Viktvor 17. 10. 2008, 17:05 (UTC)


Vymazal jsem odstavec o Foldynovi a prolomení limitů těžby uhlí, jelikož byl tak zaujatý, že už jsem neviděl perspektivu v jednotlivých úpravách. Pokud má jeho autor zájem ho obnovit, nechť ho "zneutralizuje". Kadlec R.


Vývoj po krajských volbách 2008[editovat zdroj]

Mohl by Mercy věsvětlit, proč jej smazal. --Dezidor 3. 12. 2008, 18:33 (UTC)

Nejspíš se jedná o nějakého fanatického ekologa, neboť kromě smazání zmíněného odstavce vrátil zpět odstavec ohledně prolomení limitů těžby uhlí. Ten jsem opět smazal. Pro Mercyho: Články na Wikipedii mají být neutrální. Nestavím se proti tomu, aby se článek o problematice zmiňoval, ovšem ne fanatickým způsobem. A prosím člověka, který Vývoj po krajských volbách 2008 smazal, aby zanechal obstrukcí - na odstavci není nic, proč by měl být odstraněn. R. Kadlec

Zdravím, to, co jsem revertoval je absolutně ničím nepodložený text. Původně tu byl odstavec, který měl dodány reference z nezávislých médií, teď je tu jakási snůška dohadů. -- Mercy (|) 3. 12. 2008, 19:57 (UTC)

Odstavec o limitech těžby jsem tedy ponechal, nicméně zredukoval, aby byl objektivní. Pokud ho chce autor rozšířit, nechť tak učiní, nýbrž výroky jako "proti porušení volebních slibů ze strany Foldyny se postavily..." na Wikipedii nepatří. Za odstavec ohledně povolebního vývoje ručím, neboť jsem po volbách vše bedlivě sledoval. A nezlobte se na mě, ale mnohem důležitější než jeho názor na prolomení limitů těžby je jeho politické vyšachování, proto si jednoznačně zaslouží být nad informacemi o limitech. Kadlec

Pane Kadleci, Vaše dojmy jsou pro WP poměrně irelevantní. Veřejné protesty proti Foldynově ignorování volebního programu ČSSD jsou doloženy seriózním zdrojem. Vámi vložený odstavec nevalné encyklopedické hodnoty by se dal shrnout do jedné věty o tom, že se ČSSD rozhodla na hejtmana nominovat někoho jiného. Navíc jakýkoli zdroj chybí. Věnujte laskavě svou energii k řádnému doložení Vámi vložené textu míst svévolného mazání práce ostatních wikipedistů. Díky. --Sumivec 3. 12. 2008, 20:40 (UTC)
Nezlobte se, ale text ve stylu "Foldyna je lhář, porušující volební program ČSSD" na Wikipedii nepatří. Odstavec byl evidentně zaujatý, to by přeci potvrdil každý racionální nezávislý pozorovatel. Že se Foldyna za něco vyjádřil a někdo proti tomuto vyjádření protestoval, na tom nic zvláštního není, však jsem také tuto informaci v článku ponechal, nicméně původní neobjektivní verzi jsem v něm rozhodně ponechat nemohl. Odstavec o povolebním vývoji jsem psal z vlastních znalostí, neboť jsem vše bedlivě sledoval, a abych nyní hledal všechny zdroje mých informací ohledně této věci, do toho se mi vážně nechce, nicméně za pravdivost informací ručím. Kadlec

Generál Verenikov a vojensky puč proti Gorbačovovi[editovat zdroj]

Mhm,můžete mi vysvětlit, jak zrušení KPSS narušilo demokracii?Poznámka o gen. Varenikovi je tendenční - v této podobě.--217.11.231.181 18. 3. 2009, 13:16 (UTC)

Že by vojenský puč v SSSR v srpnu 1991 s útokem na budovu parlamentu měl být údajně prodemokratický jsem poprve zaznamenal ve Vaší editaci. Že tomu bylo naopak shrnují relevantní zdroje např. [1] --Sumivec 18. 3. 2009, 13:39 (UTC)
-) Ono je otázka, za tehdejší situace, o které straně můžeme hovořit jako o demokratické. Nicméně tento puč vedl k pádu Kompartaje a větší demokratizaci. Mám nepříjemný pocit, že zdejší článek má za cíl pana Foldynu ve všech směrech diskreditovat. Mimochodem, v odstavci o Kosovu - to, že je po matce Srb je irelevantní, protože jako řečníka na demonstrace si ho zval petiční výbor, složený výhradně z Čechů.--217.11.231.181 18. 3. 2009, 14:03 (UTC)
Nějak jste opominul, že k demokratizaci docházelo před pučem a poté co byl puč POTLAČEN a pučisté zavření :-D Během puče se "demokratizovalo" palbou ze samopalů a nasazení gardových armádních jednotek proti obyvatelstvu a legální vládě. Co se pane Foldyny týče, můžete mít pocity jaké chcete. Já mám zase pocit, že článek působí jako jeho PR.--Sumivec 18. 3. 2009, 14:23 (UTC)

Mhm. Pokud vím, tak Varennikov pomohl k nastolení Jelcina.A k potlačení KPSS.Nicméně, není nutné to měnit, soudný člověk si udělá o zdejší úrovni po jednom či dvou pokusech o upřesnění zavádějících informací.--217.11.231.181 18. 3. 2009, 14:31 (UTC)

Váš dojem může být samozžejmě jakýkoli. Podle fakt se Jelcin dostal k moci nikoli za pomoci pučisty Verenikova a spol, ale díky tomu, že se postavil PROTI pučistům. Howgh! --Sumivec 18. 3. 2009, 14:34 (UTC)