Diskuse:Jana Bobošíková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 měsíci od uživatele Cmelak770 v tématu „Aby bylo jasno

K šabloně NPOV: Jsem přesvědčen, že po této editaci nelze heslo považovat za splňující nezaujatý úhel pohledu. --Dezidor 01:20, 9. 12. 2006 (UTC)

Tady nejde o nezaujatý úhel pohledu...tady jde o realitu ! Tisíce lidí, včetně mne, chodilo o Vánocích 2000 každý večer před ČT, častovalo Bobošíkovou, Hodače i prolhanou Radu ČT sprostými nadávkami toho nejtvrdšího kalibru. Před budovou zpravodajství vznikla improvizovaná tribuna na které vystoupila řada osobností i normálních lidí s plamennými projevy.
Bobošíková totiž (mimo jiné) hermeticky uzavřela přístup do zpravodajství ČT, takže všichni přítomní zaměstnanci a redaktoři (včetně např. Ivety Toušlové) byli plně odkázáni na pomoc lidí z venku, protože se vůbec nemohli vrátit domů, koupit si něco k jídlu, pití atd. Bobošíková dokonce odmítla vlastní lidi pustit na záchody...(ty jsou na chodbě za zpravodajstvím), takže se muselo do zpravodajství natahat přes okna několik suchých záchodů, aby ti lidé uvnitř vůbec mohli existovat !!! --Michal.Pohorelsky 01:48, 9. 12. 2006 (UTC)

Ono je sice pěkné, že nějaká skupina dotyčnou ženu neměla a nemá velmi ráda, ale zkrátka zvolené formulace podle mě opravdu vypovídaly o tom, že jsou psány z úhlu pohledu někdo z těch, kteří tam demonstrovali proti Radě, Hodačovi a jejich lidem. Osobně mám stejně negativní vztah jak k lidem jako Bobošíková či Hodač, tak k lidem jako Kaizr či Komers, takže to neber z mé strany jako projev sympatií ve prospěch druhé strany tehdejší pomyslné barikády. Ten odkaz jsem dal pryč, protože v něm v něm nebyla o Bobošíkové ani zmínka a hodil by se spíš pro heslo o krizi v České televize než pro heslo o Janě Bobošíkové. --Dezidor 10:54, 9. 12. 2006 (UTC)

Ten současný stav je opravdu hodně hodně POV. Jednoznačně jsem pro úpravu do encyklopedické podoby. --Fnn 10:57, 9. 12. 2006 (UTC)
Já také POV nepopírám (šablonu NPOV jsem neodstranil). Myslím si však, že realitu tehdejší krize (s 80 000 lidmi na Václaváku a podporou drtivé většiny českých i řady zahraničních osobností) NELZE jednoduše přemalovat nějakou "sladce růžovou" šablonou... --Michal.Pohorelsky 11:15, 9. 12. 2006 (UTC)
Já si zase myslím, že do encyklopedie nepatří nepodložené tvrzení jako že byla "nenáviděnou ředitelkou" a nebo bulvární formulace typu "poštvala proti vlastním lidem bezpečnostní agenturu" či právně pochybných a nedoložených jako "snažila se zcela rozložit celé zpravodajství rozdáváním neplatných výpovědí z pracovního poměru". --Fnn 11:28, 9. 12. 2006 (UTC)
V případě takovýchto témat vzbuzujících vášně je velmi nutné uvádět zdroje pomocí <ref>Zdroj</ref> v textu a <references /> na konci článku. --Luděk 11:24, 9. 12. 2006 (UTC)
ALE kde vidíte nepodložená tvrzení ? Podíval jste se vůbec na Externí odkazy ?? Hermeticky uzavřít zpravodajství ČT by bez bezpečnostní agentury nebylo možné...(nemluvě o tom, že jsem s nimi sám mluvil). Nepodložené výpovědi...a jak jinak byste chtěl někoho (redaktory) vyhodit z práce ?? --Michal.Pohorelsky 11:49, 9. 12. 2006 (UTC)
Já je vidím všude tam, kde není nic ozdrojováno. Například ani jeden ze zdrojů neobsahuje slovo "poštvat". Jo a vlastní výzkum Wikipedie neuznává. --Miraceti 11:54, 9. 12. 2006 (UTC)
ALE, Miraceti. Tedy navrhuji nahradit slovo "poštvat" encyklopedickým výrazem - "neobvyklý vánoční dárek"...:-)) --Michal.Pohorelsky 18:08, 9. 12. 2006 (UTC)
@Michal.Pohorelsky: Na externí odkazy jsem se samozřejmě podíval, děkuji za optání. Stále trvám na tom, že hysterizující výkřiky jako "poštvala proti vlastním lidem" nebo "snažila se rozložit" (ještě že ne jednotu dělníků, rolníků a pracující inteligence :-) ) do encyklopedie nepatří. Do ní podle mého soudu patří fakta. --Fnn 20:21, 10. 12. 2006 (UTC)
@Fnn: Pokud však skutečně toužíte po faktech (nikoliv po laciných polopravdách) stačí říct. Další informace najdete na stránce - http://www.vosp.cz/ct/historie.htm
Tam také najdete potvrzení toho, že Hodačová bezpečnostní agentura 31. prosince zablokovala revoltující zaměstnance ve velíně. --Michal.Pohorelsky 21:40, 10. 12. 2006 (UTC)
Myslím, že už to stačilo. Osobní tón, který jsem teď zcenzuroval, do diskuzí na Wikipedii nepatří. Ano, já toužím po faktech. To, co jste zatím vesměs předložil, fakta nejsou. O zablokování, pokud má nějaký konkrétní zdroj, se dá v pohodě napsat. --Miraceti 21:48, 10. 12. 2006 (UTC)
) Tak jsem se zkoušel s panem novinářem Pohorelským domluvit skrz jeho diskuzní stránku na nějakém novém uspořádání článku, ale nešlo to, změněné články asi ani nečte, jinak by zjistil,že jsem ve finále zas tak nepozměnil. Inu, asi si bude stát tvrdošijně za svým :) a budeme si to tu revertovat, dokud to někdo nezastaví...Hezký den --StaraBlazkova 11:15, 14. 1. 2007 (UTC)
Tak jsem se zkoušel se panem/paní StaraBlazkovou (členem strany Politika 21) domluvit, aby předložil nějaký transparetní důvod (např. internetovou stránku) pro své chování (jeho taktika "krájení salámu" je opravdu nenápadná :-), ALE on si bude stát tvrdošijně za svým. Nejspíš požádám nějakého správce, aby ten článek tady zablokoval [edit=sysop:move=sysop], okopíruji si ten článek na svůj Wiki server a tam si sundám své bílé rukavičky...--Michal.Pohorelsky 11:39, 14. 1. 2007 (UTC)
Díky,požádej o zablokování a můžeš mě uvádět i jako předsedu strany:))))--StaraBlazkova 11:42, 14. 1. 2007 (UTC)

Proč je předmětem revertů několika menších změn formulací se zdůvodněním "zkreslování dějin"? --Li-sung 11:25, 14. 1. 2007 (UTC)

Proč ? Protože si myslim, že StaraBlazkova na to jde chytře a používá taktiku "krájení salámu". Když to teď nechám být, tak se za měsíc dozvíme, že - "Jana Bobošíková musela odolávat tlaku agresivních redaktorů z ČT (proti kterým protestovalo 80 000 lidí na Václáku). A že to, nakonec, byla Jana Bobošíková, která hrdinským způsobem vyřešila celou krizi v ČT, což ocenil i Aidan White"...:-) --Michal.Pohorelsky 11:53, 14. 1. 2007 (UTC)
Pokud nemáte k dosavadním změnám žádné výhrady a revertujete jen "preventivně" pak se nedržíte pricnipu Wikipedie:Předpokládejte dobrou vůli. --Li-sung 12:13, 14. 1. 2007 (UTC)
K dosavadním změnám mám výhrady, takže nepotřebuji revertovat "preventivně". No, uvidíme. Jestli tady, zase, ucítím vůni "krájeného salámu", tak budu revertovat každých 5 minut... Stejně si však myslím, že by se ten článek měl kompletně zablokovat [edit=sysop:move=sysop]. --Michal.Pohorelsky 00:21, 15. 1. 2007 (UTC)
Co může být zamčeno je zmíněno na Wikipedie:Zamčené stránky --Li-sung 08:37, 15. 1. 2007 (UTC)

není to tak černobílé...[editovat zdroj]

...pánové (dámy?), právě jsem dočetl publikaci "Prvních 10 let České televize"... a říkám si, jestli spíše než jakási mini-editační válka, by nebylo vhodnější vytvořit hesla "Televizní krize" a nebo "Krize v ČT" (osobně bych byl spíše pro heslo "Televizní krize" v knize je to také jakýsi všeobecně užívaný termín).

Spor je to složitý, ale dělám na to seminárku do školy (žurnalistika), takže až ji snad někdy dopíšu, tak bych vytvořil tato hesla (plus vlastní heslo by si zasloužil určitě i Jiří Hodač a Dušan Chmelíček). V publikaci o které hovořím (Prvních 10 let České televize - vydala ji ČT v říjnu 2002) je všechno krásně nazdrojováno (interní korespondence od Hodače, senátní zápisy, vyjádření RRTV ke krizi, zápisy z parlamentu... atd. atd.)

Je toho ale HODNĚ, takže mi to bude určitě trvat dlouho... Myslím, že "já tam byl a cinkal klíčema" asi není důvod pro vytváření hesla... stejně tak důvod "Bobošíková je kočka, proto tady vše ošklivé o ní smažeme" také ne. Protože (až to udělám - termín na seminárku mám druhá půlka října 07 - restík z loňska ;o) ) to bude VELKÁ editace, tak se o tom raději zmiňuji předem v diskusi (jak jsem si zde na wiki v pravidlech přečetl). Co vy na to? Jeanis 21:59, 7. 9. 2007 (UTC)

Moc se těším. JInak ale vycházet z jedné publikace by mohlo být zavádějící, ani množství zdrojů tomu nemůže zabránit. --Nolanus C E 22:03, 7. 9. 2007 (UTC)
  • Taky se těším. Nicméně zkušenost "já tam byl a cinkal klíčema" má v mnoha případech výrazně větší hodnotu (myšleno v obecné rovině) než čtení libovolné knihy. Nebyl by, například, pro mne problém vzít autentické plakáty a přes skener je hodit na Wiki, sic, ta autorská práva...:-) --Michal.Pohorelsky 18:56, 8. 9. 2007 (UTC)
    • No zatím na to jdu od lesa, že dělám víceméně osobnosti ČT apod a k samotnému heslu televizní krize se dostanu asi až za dlouho, je toho jaksi víc, než jsem čekal, no ale když jsem to už slíbil... tak to udělám :o)) Každopádně jeden knižní zdroj je určitě málo, je jich spousty i internetových, nebojte... jinak seminárka odevzdaná, ale wiki jazyk teprve dostávám do krve ;o) Jeanis 15:55, 23. 10. 2007 (UTC)

Zcela opomenuto[editovat zdroj]

Mě ale také velice vadí, že článek zcela opomíjí některé skutečnosti :

  • a) práci paní Bobošíkové v České televizi před onou slavnou televizní krizí. Můj osobní názor je totiž ten, že tehdy byla vynikající, jednalo se o jednu z nejlepších moderátorek, která kdy v redakci zpravodajství pracovala, kam se na ni hrabou ti dnešní !!! Článek toto opomíjí úplně a je to velice závažná chyba !!!
  • b) práci, kterou paní Bobošíková děla nyní zcela veřejně jako europoslankyně, článek toto opět opomíjí zcela !!!

Tento článek je zcela zaujatý a naprosto nevyvážený  !!! Je zralý na totální přepracování.

Poznámka závěrem: v době televizní krize jsem na Hodače a Bobošíkovou velice nadával a jejich postup se mi vůbec nelíbil, ale bylo by vhodné, aby konkrétní žijící osoba (navic osoba působíci ve vysoké ústavní fuknci !!!) byla popisována pokud možno objektivě a co možná neutrálně a vyváženě - toto zde rozhodně splněno nebylo !!! *** Miroslav Josef Kozák ***--MiroslavJosef 20:47, 27. 10. 2007 (UTC)

      • Souhlas. Jak říkám, jakmile udělám ostatní aktéry televizní krize (teď dělám na Hodačovi), tak upravím i Janu Bobošíkovou, a to tak, abych neopomněl i ostatní aspekty, než jen krizi. Nakonec asi udělám nejdřív tohle a jako finální a velký článek udělám heslo televizní krize. Materiálů mám doma haldy, jen mi to trvá a dělám to ve volném čase, kterého mám malo :o). Dneska bych snad mohl poslat hotového Hodače. Jeanis 13:55, 4. 11. 2007 (UTC)

Už je to docela dobré - rozhodně to dotyčnou osobu vykresluje mnohem lépe. Děkuji sám za sebe ** --MiroslavJosef 12:51, 7. 12. 2007 (UTC)

Aby bylo jasno[editovat zdroj]

Pan Cmelak770 odstranil informaci o prodeji vstupenek na talk show „Aby bylo jasno", která může mít vypovídací schopnost o zájmu veřejnosti o tento pořad.

Informaci o sledovanosti pořadu na YouTube ponechal.

Smazání/nemazání je zjevné porušení nestrannosti.

Doplnil jsem zdroje k tvrzení o odkladu talk show Jany Bobošíkové, které požadoval pan Cmelák770. Jedním ze zdrojů jsou i Parlamentní listy. Pro ucelený obraz chybí informace, zda se pořad v náhradním termínu uskutečnil.


--Pediewiki (diskuse) 30. 11. 2023, 09:27 (CET)Odpovědět

Nezlobte se, ale informace o tom, že byl někdo z účinkujících nemocný a vystoupení bylo zrušeno či přeloženo a že vstupenka stojí 350 Kč a že zůstává v platnosti, je zcela nepodstatná a do encyklopedie prostě nepatří. --Cmelak770 (diskuse) 30. 11. 2023, 09:36 (CET)Odpovědět