Diskuse:Jan Keller

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 měsíci od uživatele Kacir v tématu „Moravský sociolog zní skoro tak hloupě jako levicový

Nějak jste ZAPOMĚLI, že soudruh Keller psal své komunistické TLACHY JIŽ ZA KOMUNISTŮ: + == Další publikace == - Systém vybraných odvětvových sociologií Keller, Jan, 1986 + - O povaze sociální reality Soubor textů ke kritice nemarxistické sociologické teorie Keller, Jan, 1987 + - Sociální jednání z hlediska marxistické sociologie Keller, Jan, 1988 + - Sociologie organizace a byrokracie Keller, Jan, 1989 + - Současná francouzská sociologie Keller, Jan, 1989 +

- + *Systém vybraných odvětvových sociologií Keller, Jan, 1986 - p.s. čtení RUDÉHO PRÁVA ohrožuje vaše duševní zdraví, aneb SE SOUDRUHEM KELLEREM VPŘED ZA ŽIVOTNÍ ÚROVNÍ SEVERNÍ KOREJE.................


Píšu to sem znovu!!!

A jéje, nějaký zamindrákovaný ODSoudruh, jako vypadlý z páně Kellerových trefných textů, opět začal otravovat. Běž si laskavě otravovat na iDnes, prdíku, a přestaň sem vkládat kecy o údajné komunistické orientaci Jana Kellera (není komunista, nýbrž socialista, který se za minulého režimu živil manuální prací a jeho pozdější texty rozhodně žádnou primitivní režimní propagandou nejsou), žvásty o Rudém právu (žádný takový tisk neexistuje, na rozdíl od tvé oblíbené Mladé fronty, vždy ostře prorežimního propagandistického plátku) a klasickou pravičáckou demagogii o Severní Koreje (radím ti, rozmazlenej synáčku, že v důsledku dalších možných modrých reforem bude oproti nám Severní Korea úplný ráj).


poznámka k pisateli nade mnou: Argumentuj prosím fakty a výlevy si nech do hospody, děkuji.

Knihy jsou v seznamu Moravské zemské knihovny.

I v jiných... Knihy jsem tam nechal, zbytek výkřiku nemá v encyklopedii co dělat... Cinik 13:09, 16. 1. 2006 (UTC)

COPYVIO nebo ne??[editovat zdroj]

Tento článek byl jednou označen jako Copyvio

a trochu později VZ bez udání důvodu toto copyvio zrušil

  • 20:02, 1. 12. 2004 Vít Zvánovec m (Editace uživatele "Ludek" vrácena do předchozího stavu, jehož autorem je "158.194.40.143")

Já dnes v Googlu nacházím ovšem i jiné prameny, jako

a další. Dle mne to copyvio může být. Ví někdo něco bližšího? -jkb- 13:20, 16. 1. 2006 (UTC)

Aspoň soudruhu vím kam to můžu napsat, celou wikipedii ovládá STBÁCKÁ MAFIE.
poslední příspěvek vložil anonym 147.229.137.72 - -jkb- 13:25, 16. 1. 2006 (UTC)
viz i editaci té samé IP v článku samotném, Verze z 13:55, 16. 1. 2006 - - -jkb- 13:31, 16. 1. 2006 (UTC)

Nerozumím, čemu -jkb- říká "zdroj". Článek je evidentně kopií z http://www.mujweb.cz/spolecnost/ekolisty/ekologie.htm#keller . Mám pocit, že autor se kdysi (u nějakého jiného hesla ze série) vyjádřil, že je sem překopíroval sám, takže tohle nebylo vymazáno. Ovšem je to výrazně neencyklopedické, faktický obsah velmi malý, přepracovat by se stejně msuelo vytvořením nového pahýlu ab initio - jsem pro smazání. --Malýčtenář 14:01, 16. 1. 2006 (UTC)

Ok, já bych také smazal. Tak dávám do hlasování. wiki-vr 14:08, 16. 1. 2006 (UTC)

Externí odkaz[editovat zdroj]

Taky bych to neviděl tak dramaticky. Navíc mi není jasná podmíněnost jeho výjezdu do Francie členstvím ve straně. Pro lidi z akademických kruhů, pokud nevyvíjeli protirežimní aktivity, nebylo vycestování nepřekonatelným problémem. Notabene za perestrojky. To je jako zazlívat Václavu Klausovi, že v 60. letech studoval v Itálii a v USA. Tvrzení tedy mírním. Poznámku připojují, protože stránka před časem vzbudila emoce. Jinak doplním akademické tituly - to myslím mohu s čistým svědomím i bez diskuze. --Jid 15:49, 14. 4. 2007 (UTC)

Přednáška Nejen pro zvané 16. 3. 2010[editovat zdroj]

Podle [1] (5. odkaz shora) bude mít Keller přednášku na téma Arogance financí aneb sociální stát ve službách zisku dne 16. 3. 2010 v Praze, na VŠ mezinárodních vztahů. --Hidalgo944 4. 3. 2010, 18:17 (UTC)

Zakomentovaný text[editovat zdroj]

Na konci zdrojového textu je poměrně velký kus (možná větší než dosavadní publikovaný článek) v HTML komentáři. Netuší někdo, jaký má tento text „problém“ nebýt viděn v článku? Díky --Hidalgo944 19. 3. 2010, 17:51 (UTC)

Zdá se že tam byla od počátku existence článku rozsáhlá sbírka výňatků z jeho knih. Už jsem to smazal.--Ladin 19. 3. 2010, 19:55 (UTC)

Levicový sociolog?![editovat zdroj]

Dobrý den, cítím zde zvláštní narušení serióznosti článku, kde je v úvodu uvedeno, že je prof. Keller levicový sociolog. To, že se hlásí k levici neznamená, že je levicový. Chápu, že humanitní vědy jsou k tomuto škatulkování náchylné, nicméně je někdo levicový vědec?! Sociologie je věda apolitická a proto bych Vás prosil, abyste čtenáře, kteří o tom nic nevědí nemistifikovali, ničíte tím celkové vidění sociologie jako vědy (pokud máme na paměti, že každá věda je apolitická). Myslím, že formulace typu "sociolog.....s levicovými názory" nebo podobné by čtenáře nesvádělo z cesty. Vzhledem k choulostivosti tématu to nechávám na Vás, registrovaných wikipedistech. Děkuji, J.D.

Moravský sociolog zní skoro tak hloupě jako levicový[editovat zdroj]

V encyklopedii, oficiálním textu, by se text neměl řídit tím, co si kdo o sobě myslí, ale nějakým rozumným formalismem. Pan Keller je český sociolog, tečka. Mám tetičku v Olomouci atd. atd., rád se prohlásím za Moravana, ale v co nejvýstižnější charakteristice národnosti by toto být nemělo. Český neznamená z Čech, nýbrž z Česka, tedy z Čech, Moravy nebo Slezska. Stodůlecký horník... Moravský sociolog... Jako zní to humorně, ale tady to podle mě nemá co dělat. Národní hučení úplně stačí na úrovni státu, natož jeho částí! --Darek Jemíka (diskuse) 8. 11. 2021, 15:40 (CET)Odpovědět

Tomáš Josef kardinál Špidlík... byl moravský katolický teolog

--Puszczanin (diskuse) 9. 1. 2024, 15:18 (CET)Odpovědět
Nevidím důvod uvádět moravský, jestliže se jedná o českého sociologa, tedy úvodní formulace se odvozují od státu, nikoli od historických zemí. Názory samotného Kellera se mohou objevit v článku, ostatně citát: „Vždy v cizině zdůrazňuji, že jsem z Moravy, nikoliv z Čech,“ nic nevypovídá o státu – Česku, a nezáleží ani na tom, jak ho uvádějí na Slovensku či jinde. --Kacir 9. 1. 2024, 16:14 (CET)Odpovědět