Diskuse:Izobar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jakým způsobem zapsat ty izobary, aby se čísla nepřekrývala? Jde to nějak? --9. 1. 2013, 15:24 (UTC), Utar (diskuse)

Díky, Jvs. --9. 1. 2013, 15:44 (UTC), Utar (diskuse)

Různé významy[editovat zdroj]

Různé významy jsem dávat nechtěl, protože izobar nemá další významy. Má je izobara, v množném čísle izobary. Proto jsem použil raději Možná hledáte, která je taky dělaná pro přesměrování. Možná by bylo lepší Izobary zrušit nebo přesměrovat na Izobara a do něj dát odkaz na Izobar (třeba přes Možná hledáte), místo sem. --9. 1. 2013, 15:43 (UTC), Utar (diskuse)

Jenže přesně o tom přece je parametr redirect. Portable Document Format taky nemá více významů, tím méně uvedených na stránce PDF (rozcestník). Ty jiné významy se vztahují k tomu přesměrování, ne k článku (resp. jejich názvům). --Mormegil 9. 1. 2013, 15:53 (UTC)
Možná, ale parametr redirect má i {{Možná hledáte}}, viz tamější příklady. --9. 1. 2013, 15:59 (UTC), Utar (diskuse)
Parametr redirect jen označuje aplikaci šablony na ten redirect, jinak je vše pořád stejné. Pokud jsem na názvu X a kromě použitého významu existuje i X (rozlišovač), použiju Různé významy. Pokud jsem na názvu X a existuje také potenciálně podobný/matoucí Xx, můžu použít Možná hledáte. Parametr redirect jen označuje, že je šablona ve skutečnosti na jiné stránce, protože pod X, resp. Xx je přesměrování, tedy tam ta šablona být nemůže. V tomto případě tedy zjevně jde o vztah Izobary versus Izobara (meteorologie) a Izobara (termodynamika), jde o různé významy: Pokud by pod názvem Izobary nebylo přesměrování, ale přímo tento článek, použily by se Různé významy, nikoli Možná hledáte. Totéž tedy platí i s přesměrováním, jen se aplikuje parametr redirect.
K čemu jinému by pak byl parametr redirect u Různé významy?
Ale asi by nebylo nic proti ničemu místo přesměrování mít na Izobary plný rozcestník mezi všemi třemi významy.
--Mormegil 9. 1. 2013, 16:50 (UTC)
Dobře. No já ho chtěl původně smazat, s tím, že stačí jednotné číslo. BobM to vrátil. Ale ano, dalším rozcestníkem by se to možná vyřešilo lépe. --9. 1. 2013, 16:55 (UTC), Utar (diskuse)