Diskuse:Ibráhím ibn Jákúb

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Až zas takový pahýl ten článek není. O moc více totiž o Ibrahímu ibn Jakúbovi nevíme. Snad jen můžeme rozebírat jeho spis. Di

To se tedy historikové moc nepředvedli. ;-) Ale ne, samozřejmě si dělám legraci. Za pahýl se omlouvám, u známnější historické postavy by asi na místě byl, tady ovšem těžká pomoc. Pamatuji si, že kromě dílu 358 se mu ještě věnoval relativně podrobně snad i jiný díl Toulek, zkusím to někdy najít. --Pasky 11:03, 5. 2. 2006 (UTC)
Prave jsme zacinaly pripracovat clanek v nemecke wikipedie. Mame tam i nektere tituly v cestine. Pokud mate zajem, muzete to i "ukrast". Krtek76 26. 10. 2008, 14:32 (UTC)

Dějiny českého státu v dokumentech jako zdroj?[editovat zdroj]

Hledal jsem podle zdejší citace text od Ibn Jákúba v Dějiných českého státu v dokumentech od Veselého, bohužel jsem tam o vůbec nic nenašel. Ze starší literatury je mi znám článek Ibráhím Ibn Jakúb o Praze, Čechách a jiných slovanských zemích od I. Hrbka (Český lid 6/11-12, 1951). Původní polský překlad z arabštiny je dostupný také v práci T. Kowalského - Relacja Ibráhíma Ibn Jákúba z podrózy do krajów słowiańskich w przekazie Al-Bekríego (Kraków, 1946). -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Raveninthefog (diskuse) 2. 9. 2014, 10:10‎ (CE(S)T)