Diskuse:Hrázděné zdivo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2007120610016624.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Dobrý den, ten článek nebyl nápadně podobný, ale úplně stejný. Proč? Protože autorem textu jsem já sám osobně a chtěl jsem vylepšit sekci hrázděné zdivo. Nechtělo se mi vymýšlet úplně něco nového, tak jsme použil to co už jsem jednou vymyslel. Zdálo se mi, že na českých stránkách Wikipedie, vůči třeba německým, se málo píše o dřevěných konstrukčních systémech. A tak jsme se to snažil vylepšit. Prosím o navrácení původního textu a vymazání o informaci porušující autorské právo. Já autor dávám právo k uveřejnění. – Tento příspěvek přidal(a) GeorgeHK, 19:17, 6. 12. 2007 SE(L)Č

Pošlu Vám ověřovací mail. --Luděk 18:22, 6. 12. 2007 (UTC)
Mail odeslán. --Luděk 18:24, 6. 12. 2007 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Opět zde máme problém se ŠJůovým poněkud extenzivním chápáním kategorií, alespoň mám ten dojem. Odstranil jsem jím vložené kategorie stavební materiál, jelikož se domnívám, že hrázděné zdivo se skládá z nějakého stavebního materiálu, ale samo už materiálem není - za materiál považují dřevěné trámy, cihly, kamení, písek, cement. Stejně tak jsem odstranil kategorii zpracování dřeva, protože to by v oné kategorii muselo být naprosto všechno ze dřeva - sirky, vařečky až po sruby. Ale to už jsou hotové produkty. Do zpracování dřeva patří dle mne technologie či nástroje, které se při zpracování dřeva používají. --Luděk 06:52, 9. 12. 2007 (UTC)

Souhlas. --Daniel Baránek 09:47, 9. 12. 2007 (UTC)

Hrázděné "zdivo" je skutečně problematické spojení. Na druhé straně je třeba zachovat spojitost s ostatními typy konstrukce stěn staveb, ať už zděnými, nebo např. roubenými (také nejde o zdivo). U hrázděné konstrukce jsou často vyzdívány výplně, ale také ne vždy (např. výplety z proutí bývají omazány maltou či jílem s osinami a slámou), takže se vlastně o "zdivo" nemusí jednat vůbec. Jako problematické se mi jeví trochu zbytečně zdůrazněné vyhlášení, že narozdíl od omítaných výplní se trámy ponechávaly viditelné. To velmi často nebyla pravda a často není dosud. Mnohdy se hrázděná podstata stěn až aktuálně objevuje, když začne opadávat omítka nebo dojde k nějakým stavebním úpravám. --MONUDET (diskuse) 27. 6. 2013, 20:11 (UTC)

Kdo tady zas vymazal fotky? Práce pro Wikipedii je ztrátou času. S tímto přístupem české stránky nebudou kvalitní jako německé. Asi budu psát jenom v němčině. :(( – Tento příspěvek přidal(a) GeorgeHK , 10:10, 13. 12. 2007 SE(L)Č

Fotografie byly smazány z Commons, ne z této Wikipedie. Pravděpodobně jim chyběly některé povinné údaje. --Tlusťa 09:15, 13. 12. 2007 (UTC)
Z české Wikipedie byly odkazy na obrázky smazány automaticky robotem, jelikož správce MECU smazal ony obrázky ze společného úložiště na commons, poněvadž u obrázků nebyla uvedena licence, takže po několika týdnech, kdy měl vkladatel obrázku čas na dodání potřebných údajů, správce obrázky smazal. Pokud jste autorem oněch obrázků, tak je nahrejte znovu a dodejte licenci. Pokud jde o obrázky jiných autorů, kde už vypršela 70letá ochranná lhůta, tak tam příslušnou skutečnost uveďte. Při nahrávání obrázků licenci uvádíte výběrem z rozbalovací nabídky. --Luděk 09:23, 13. 12. 2007 (UTC)

Sloučit[editovat zdroj]

Rád bych sloučil Hrázděné zdivo do Hrázděných staveb. Označení hrázděné zdivo mi přijde nevhodné a tak bych nechal jen hrázděné stavby. --Mimir.a 25. 9. 2011, 20:57 (UTC)