Diskuse:Horatio Nelson

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název článku[editovat zdroj]

Zajímalo by mě, proč je název článku Horatio Viscount Nelson. IMHO Viscount (vikomt) je titul a správně by mělo být Horatio Nelson, 1st Viscount Nelson (Horatio Nelson, 1. vikomt Nelson). Alespoň to tak uvádějí jiné wiki (en:, de: ap.), ale nejsem v této oblasti expert, takže pokud má někdo nějaké vysvětlení... --Pazuzu 16:50, 19. 2. 2006 (UTC)

Podle mého by měl být článek na Horatio Nelson, kde by jej asi očekávalo nejvíce lidí. Přeci jen se proslavil spíše jako „prostá“ osoba bez ohledu na to, že byl vikomtem (kolik lidí to o něm ostatně ví?). Alternativně Horatio Nelson, 1. vikomt Nelson (nebo budeme nechávat tituly v originále?)--Poko 14:51, 11. 1. 2007 (UTC)

Většina zdrojů používá pouze jeho jméno, tedy Horatio Nelson. Některé zdroje ho sice nazývají podrobněji: Horatio Nelson, 1st Viscount Nelson; Horatio Nelson, Viscount Nelson (Britannica); Horatio Nelson, Viscount; Admiral Sir Horatio Nelson. Ale myslím, že by bylo lepší zůstat jen u jména. --Lokutus 11:28, 27. 5. 2007 (UTC)

Byl to asi vikomt (v článku o vikomtovi můžeme zmínit, že v Anglii je to Viscount), ale byl to admirál, či viceadmiral?--marv1N 15:13, 8. 3. 2008 (UTC)