Diskuse:Hlasování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hlasování na Wikipedii[editovat zdroj]

Hlasování na Wikipedii většinou probíhá týden od zařazení do hlasování. Na jednoduché problémy stačí kromě navrhovatele souhlas dalších dvou Wikipedistů. Pokud se objeví nesouhlas, rozhoduje nadpoloviční většina. (Při hlasování o smazání se počet hlasů zdvojnásobuje.) V případě, že je v mezidobí článek výrazně upraven, stává se hlasování neaktuální a je nutno případně začít hlasovat znovu. Hlasuje se zapsáním svého podpisu (-- ~~~~) pod danou variantu nebo při Hlasování o smazání # Smazat nebo Nechat a Váš podpis (-- ~~~~).

Hlasování o wikipedii je vnitřním problémem wikipedie a do článků nepatří. Pokud je vhodné mít článek věnovaný hlasování ve wikipedii, měl by být ve jmeném prostoru Wikipedie -- Pastorius 21:14, 11. 5. 2005 (UTC)

Chybí zdroj[editovat zdroj]

K větě „Stažení hlasu za účelem nedodržení kvóty hlasujících se považuje za neetické.“ jsem přidal šablonu Chybí zdroj. Zatímco celá stránka shrnuje známá fakta, o takovémto pravidle čtu poprvé a rád bych ho měl něčím doložené. Současně jsem v téže větě přepsal kvótu na kvórum jednak proto, že kvóta odkazovala na něco úplně jiného, a jednak proto, že mám dojem, že se právě tyto dva pojmy u hlasování občas zaměňují. --Melebius 14. 7. 2009, 05:57 (UTC)