Diskuse:Historie železniční dopravy v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Obrázky[editovat zdroj]

Já bych onen dlouhý seznam obrázků na začátku článku neřešil. Je to zcela běžný jev, kdo používá širokoúhlý monitor, vídí jaksi obsah článku jinak a obráceně (v tomto případě má smůlu ten, kdo má širokoúhlý monitor). Velice často narážím v článcích na fotografie, které jsou nestandardně formátovany tedy se mi zobrazí infobox, prázdná strana a teprve poté text (smůlu má ten, kdo nemá širikoúhlý monitor). Možná by pomohlo nějaké pravidlo v rámci formátování obrázků. Když už formátovat nestandardně, tak nakonci článku. Nevím, proč všichni cpou do článku milión obrázků, když je lze kategorizovat na Commons a v rámci linku odkázat čtenáře do galerie. Tahle jsou ony články prostě divné. --Biedronka CZ (diskuse) 28. 3. 2013, 10:48 (UTC)

o commons víme většinou jenom my, kteří tu wikipedii spoluvytváříme... jsem zcela přesvědčen, že 99% čtenářů těch článků o existenci nějakého commons vůbec netuší a na ten článek narazí proto, že je na ně odkáže google nebo jiný vyhledávač, který s wikipedií nemá nic společnýho a tu ikonku odkazující na commons automaticky přehlídnou--Hubitel (diskuse) 28. 3. 2013, 13:00 (UTC)

Já to dělám takto Broumov (nádraží), do každého odstavce vložím fotografii s tím, aby došlo ke skutečnému obtékání textu, na konci článku vytvořím galerii o pěti, popřípadě deseti obrázcích. Ale jak říkám, tohle je problém širikoúhlých moniturů na klasickém to vypadá prostě normálně. Příklad podivného formátování Kvasiny (přesný opak, divně to vypadá na klasickém monitoru). --Biedronka CZ (diskuse) 29. 3. 2013, 09:56 (UTC)

nj, tak já jsem to u tohohle článku udělal s tím pásem obrázků po straně, že se mi to tak líbilo... i když mě tady před časem někdo kritizoval, že k těm obrázkům pak zas připisuju moc doprovodnýho textu... ale tak to je holt můj styl, kdyžtak ať si to někdo předělá :)--Hubitel (diskuse) 29. 3. 2013, 17:06 (UTC)