Diskuse:Havárie elektrárny Three Mile Island

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

tak tam nechte jen odkaz na stránky http://sweb.cz/radioaktivita.cz/mileisland.htm

Článek nemůže být pouhým odkazem nebo sbírkou odkazů. Musí to být alespoň pahýl. --Beren 10:22, 25. 1. 2006 (UTC)

Jsem tu nový a načlánku jsem pracoval, předělával jej, neboť nebyl nestranný, byly v něm nepřesnosti a neměl dobrou strukturu. Uložit ale pracovní verzi koukám nejde. Jak to uložím, je to publikováno a následně znepřístupněno. Co doporučujete k tomu abych mohl psát a rovnou hesla odkazovat ve formátování wiki? --82.142.79.242 12:03, 25. 1. 2006 (UTC)

Článek měl problém s autorskými právy, bylo by tedy nutno jej kompletně předělat (prakticky napsat nový), aby šel vůbec použít, je to škoda, ale nedá se nic dělat. Co se týká pracovních verzí, doporučuji velké kusy textu tvořit v externím editoru, menší úpravy nebo např. dolaďování odkazů dělat přímo na webovém rozhraní a používat tlačítko "Ukázat náhled" pod shrnutím editace. --Beren 12:11, 25. 1. 2006 (UTC)

Je možnost přenést do wiki CZ článek z wiki Francouzské s tím, že bych tento přeložil? --82.142.79.242 12:48, 25. 1. 2006 (UTC)

Samozřejmě, překlady jsou dokonce doporučovaná taktika, jen je třeba do shrnutí napsat, že je to překlad a z jaké jazykové verze. --Karakal 12:53, 25. 1. 2006 (UTC)

Proto se neptám. Proste chybí pracovní stránka(y) wikipeďana, do které by se cizojazyčný text zkopíroval, tam upravil a teprve poté publikoval.

Stačí, když na začátek článku dáte šablonu {{PracujeSe}}, a tím řeknete ostatním, že článek bude po nějakou dobu (obvykle se to chápe na 1 den) upravován. Když skončíte, šablonu odstraňte.

--Postrach 13:54, 25. 1. 2006 (UTC)

Díky, jednoduchá a dobrá rada :-) --82.142.79.242


Nejsou reference, rozpory s jinými WP[editovat zdroj]

V článku není uvedena jediná reference a některé informace obsažené v článku jsou v rozporu s tím, co obsahují jiné jazykové mutace. Např. český článek uvádí, že 12 po nehodě přijel prezident Carter, ale podle EN a commons přijel Carter až po několika dnech. --Sumivec 29. 3. 2009, 20:34 (UTC)

Rozsáhlý únik radioaktivity?[editovat zdroj]

V prvním odstavci se píše "...a došlo k rozsáhlému úniku radioaktivity do životního prostředí." K tomu je odkaz 1 - ale ten nefunguje. Já se ptám - o jaký rozsáhlý únik radioaktivity se jedná? Třeba zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Mile_Island_accident_health_effects se píše, že podle oficiální verze byla průměrná dávka, kterou dostali lidé v okruhu deseti mil od elektrárny bylo 8 mrem. A nejvyšší individuální dávka v okolí elektrárny je odhadována s na 100 mrem. S tím, že 360 mrem je průměrná dávka, kterou Američan obdrží z radiačního pozadí. Takže nejvyšší dávka, kterou někdo vně elektrárny dostal byla méně než 30% obvyklé roční dávky radiace.

To podle mne neopravňuje označovat tento únik jako ROZSÁHLÝ.

Připadalo by mi rozumné to slovo ROZSÁHLÝ odstranit.

Rozumím tomu, že jsou názory a zdroje, které tvrdí, že skutečný únik radioaktivity byl větší. Tak je to vždy, že oficiální verze má odpůrce, kteří mají jiná čísla. Klidně, ať je v článku zmíněno, že existují názory oficiální verzi zpochybňující.

Toť můj názor jako náhodného kolemjdoucího. Neznám přesně mechanismy úpravy článku ve wikipedii a nemám zde registraci, takže zatím píši sem do diskuze. Honza.

Zdravim vás Honzo, článek, kterým je citováno, jeho autor publikoval na blogu.respektu zde. Máte však pravdu, že tam sám píše pouze o úniku, nikoliv o rozsáhlém úniku. Citační šablonu atualizuju. Zbytek bude vhodné projít. --Nadkachna 17. 1. 2011, 20:18 (UTC)

Následky[editovat zdroj]

Tato kapitola je dost ostuda. Jednak je napsána zcela neencyklopedicky, skoro jako novinářská reportáž, jednak je zcela bez zdrojů a jednak po jejím přečtení vypadá havárie vypadá zase pomalu jako nějaké spiknutí... --Harold 22. 8. 2011, 19:07 (UTC)